Croaziera culinara

Publicat pe

Copacii inverziti si zilele luminoase de vara ma duc imediat cu gandul la vacanta. Acesta este momentul in care incep sa imi imaginez escapada perfecta, undeva pe malul Mediteranei, intr-un sat cu strazi inguste si case vechi de piatra, cu livezi de maslini si portocali, cu plaje izolate si barci pescaresti vechi…
 

Adresa: Restaurant Bistro Pastis, Barbu Vacarescu nr. 51

Ma si vad intr-un micut restaurant traditional, decorat cu scoici si felinare si condus de o familie de greci sau francezi care se imprietenesc repede cu toti clientii, rad mult si povestesc ce frumoasa e viata pe malul marii. Visatul cu ochii deschisi mi-a facut pofta de o gustare cu peste si fructe de mare.

Cum deocamdata nu a venit momentul vacantei, am gasit in Bucurestiul aglomerat un loc in care sa retraiesc atmosfera relaxanta a unei cine pe malul Mediteranei si sa purced in acelasi timp intr-o croaziera culinara. Se numeste Bistro Pastis si este un restaurant al carui meniu se bazeaza pe sortimente specifice tarilor din bazinul mediteranean.

Aici poti alege intre preparate traditionale bucatariei grecesti, turcesti, tunisiene, libaneze, franceze, spaniole sau cipriote, pregatite in special la cuptor, la o temperatura mica si intr-un timp indelungat, un proces cunoscut sub denumirea de slow cooking. Numele locului este inspirat de o bautura foarte populara in regiunile sudice ale Frantei.

Pastisul este un lichior cu aroma de anason ce contine alcool in proportie de 40 – 45 % si este consumat in special ca aperitiv, diluat cu apa. Pentru ca pachetul sa fie complet, pe langa numele si meniul de inspiratie estivala, decorul este menit sa te transporte direct pe litoral. Tavanul este acoperit de vele albe, barul este decorat cu o carma de vapor, iar pe rafturile bibliotecii antichizate sunt asezate o palarie de marinar, cateva scoici si un far marin in miniatura.

Bouillabaise – preparat frantuzesc din fructe de mare la tigaie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sufleu de ciocolata cu inghetata – desert specific frantuzesc

In mijlocul salonului sta la loc de cinste cel mai interesant obiect de decor care este, in acelasi timp, si una dintre ofertele de mancare ale restaurantului: un jambon iberic din porc cu copita neagra. Cum nu am vrut sa stric decorul, am rasfoit meniul in cautarea altor delicatese. Oferta abunda in preparate de peste, fructe de mare si preparate din legume specifice dietei mediteraneene, un regim alimentar considerat foarte sanatos.

Gateau aux pastis – cozonac frantuzesc cu pastis

Pentru inceput am gustat un aperitiv frantuzesc, gateau aux pastis, iar apoi m-am indragostit de bouillabaisse, un amestec provensal de creveti, scoici, cod alb si caracatita facute la tigaie. Nu am plecat decat dupa ce am stabilit si planul pentru urmatoarea vizita la Pastis. Voi tine minte pieptul de curcan invelit in prosciutto, cu piure de verdeturi si sos de salvie, si lupul de mare cu legume la cuptor.

Raluca Tamas | Foto: Catalin Opritescu 

Corina Barladeanu:

„Imi place sa-mi strecor in agenda un pranz la Bistro Pastis.
E un moment de calatorie in spatiul mediteranean si de testare a unui meniu creativ, care de fiecare data s-a dovedit la inaltimea asteptarilor.
Din meniu recomand preparatele pe baza de peste si, pour les connoisseurs, un strop de pastis.

 

 

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter