Cum vă place: Meniu de primă doamnă

Publicat pe

În zona Cişmigiu, într-o clădire care a găzduit de-a lungul anilor o serie de cluburi şi localuri de succes, s-a deschis un restaurant cu meniu italian autentic şi cu un nume ce denotă rafinamentul: Jackie O.

 

În vara lui 1962, Prima Doamnă a Americii, Jacqueline Kennedy, petrecea trei săptămâni alături de copiii ei în orăşelul Ravello, pe coasta Mării Tireniene. Atunci s-a îndrăgostit iremediabil de Italia şi a revenit în fiecare an în insula Capri, locul preferat pentru vacanţele alături de Aristotel Onassis, cel de-al doilea soţ. Fotograful italian Settimio Garritano a însoţit-o în timpul vizitelor şi a surprins-o în imagini care au transformat-o pe Jackie într-un simbol al eleganţei clasice. Ţinuta de vacanţă din acele poze, care includea pantaloni simpli, asortaţi cu un tricou monocolor, o eşarfă şi sandale, a devenit „uniforma fostei doamne Kennedy în perioada mariajului cu Onassis. Şi tot în timpul căsniciei cu magnatul grec a început să trezească interesul paparazzilor, care au poreclit-o Jackie O. Acum, simplitatea, eleganţa şi rafinamentul caracteristice fostei doamne Kennedy pot fi regăsite în Bucureşti în restaurantul Jackie O.

Inspirate de stilul şi feminitatea Primei Doamne a Americii, două romance care au trăit în Italia timp de 15 ani s-au întors în România, au luat-o de la zero şi au deschis acest restaurant ca omagiu pentru Jacqueline Kennedy, ci şi mâncărurilor italieneşti autentice. Au adus cu ele şi doi bucătari italieni, unul din Roma şi celălalt din Sicilia, şi experienţa dobândită timp de 15 ani în restaurantele din Peninsulă.

Pe lângă meniul aromat, bazat pe ingrediente mediteraneene specifice – plante aromatice, măsline, peşte, fructe de mare, paste – punctul forte al restaurantului îl constituie spaţiul unic în care este amplasat. Localul ocupă subsolul şi parterul unei clădiri din apropierea Parcului Cişmigiu, într-o zonă liniştită, şi iese în evidenţă printr-un element de decor inedit: un spaţiu central mărginit de oglinzi, care uneşte cele două etaje şi oferă mai multă luminozitate interiorului.

 

Aylin Cadir:  „Jackie O este un restaurant deosebit, unde eşti primit de oameni frumoşi şI în care se mănâncă extrem de bine.

 

STRADA ION OTETELEŞANU NR. 3A-3B

Cum vă place: Meniu de primă doamnăCum vă place: Meniu de primă doamnă

RALUCA TĂMAŞ
Foto ARMAND IONESCU 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter