Hot Spot: Picătura Gourmet

Publicat pe

În limba portugheză, Goccia înseamnă „picătură. Ei bine, picătură cu picătură, chef Florin Dumitrescu a conceput meniul şi a pregătit echipa de bucătari, iar acum restaurantul Goccia, care are nu una, ci două terase, e gata să îşi primească oaspeţii.

 

Goccia este unul dintre restaurantele al căror meniu poartă semnătura lui chef Florin Dumitrescu şi singurul din Bucureşti aflat sub supervizarea lui. Bucătarul-şef, Albert Ciucur, a lucrat la Escargot, acelaşi restaurant unde a fost bucătar şi Florin în urmă cu câţiva ani. Dintre cele două terase, una mai elegantă potrivită mai ales seara, şi una mai boemă şi relaxantă, am ales-o pe cea de-a doua.

Ne-am aşezat la umbra unui salcâm şi, la recomandarea lui chef Florin, am comandat două dintre specialităţile sale – supă cremă de usturoi cu bacon şi muşchi de vită cu sos de trufe şi foie gras. Pentru toate preparatele, chef-ul foloseşte numai ingrediente naturale, iar toate sosurile, dulceţurile şi pastele sunt făcute în casă. Cum mâncarea bună te face să uiţi de orice altceva, aproape că am pierdut din vedere că ne propusesem să vizităm şi interiorul restaurantului.

Luminos, elegant şi de o simplitate aproape nordică, acest spaţiu este degajat şi extrem de confortabil. Ne-am convins imediat că Goccia e o opţiune demnă de luat în seamă şi în afara sezonului teraselor. La Goccia, chef Florin a luat totul de la zero, a conceput meniul, a făcut training-ul bucătarilor şi a organizat sistemul din bucătărie. I-a adus cu el pe trei dintre foştii participanţi de la Masterchef, deveniţi acum bucătari – Dorin Manolache, Mihai Toader şi  Ionuţ Iancu.

 

STR. GEORGE ENESCU NR. 23

Hot Spot: Picătura GourmetHot Spot: Picătura Gourmet

RALUCA TĂMAŞ
Foto ARMAND IONESCU 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter