Hot Spot: InSpayer Bistro

Publicat pe

Acum o sută de ani, o familie bogată trăia într-un palat elegant, unde organiza petreceri fermecătoare. Astăzi, uşile acestui palat sunt deschise pentru oricine vrea să se relaxeze, să bea un cocktail şi să asculte muzică bună.

 

Trăiesc în Bucureşti de când m-am născut şi poate de aceea nu-i recunosc tot timpul farmecul. Din când în când însă, pe neaşteptate, oraşul îmi aduce aminte de ce e atât de special. Ultima dată, asta s-a întâmplat într-o seară, în timp ce mă plimbam cu o prietenă prin centru. Din vorbă în vorbă, am ajuns în faţa unei clădiri impozante, cu vitralii colorate şi arcade ample. Pe uşă scria mare „InSpayer Bistro. Am intrat. Interiorul era şi mai impresionant decât exteriorul, tavanele erau pictate cu scene rubensiene şi totul era foarte înalt, de la uşi până la oglinzi şi pereţii acoperiţi de tablouri. Aflu că bistroul găzduieşte pentru moment expoziţia de artă contemporană „1900 – InSpired  şi că locul în care am ajuns este o casă celebră construită în anul 1900 de un mare industriaş, Herman Spayer. Palatul Spayer a fost una dintre clădirile de referinţă ale Bucureştiului, în perioada interbelică existând cărţi poştale şi vederi ilustrate cu acest imobil. În timp ce beau un White Russian, privesc în jur şi observ că palatul e astăzi un monument istoric bine păstrat, o amintire a unor vremuri frumoase şi palpitante. Îmi imaginez cum, în urmă cu mai bine de 100 de ani, caleştile opreau în faţa casei familiei Spayer, iar musafirii urcau pe scările de marmură şi luau parte la petreceri somptuoase. Şi îmi dau seama de ce Bucureştiul are farmec: nu încetează niciodată să îţi scoată o surpriză plăcută în cale!

 

Cum sala lor de repetiţii se află în apropiere, băieţii de la Trupa Veche se numără printre clienţii obişnuiţi ai bistro-ului. De altfel, mulţi muzicieni şi artişti poposesc aici pentru o după-amiază relaxantă sau o seară cu prietenii.

 

STR. BATIŞTEI NR. 24A

 

Hot Spot: InSpayer BistroHot Spot: InSpayer Bistro

RALUCA TAMAS

Foto ARMAND IONESCU 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter