Joseph, un vis împlinit

Publicat pe

În spatele unui restaurant de fine dining stă mereu un chef talentat, creativ şi experimentat. La restaurantul Joseph, în bucătărie îl vei găsi pe chef Hadad, care promite o experienţă unică.

 

Visul oricărui bucătar bun este să aibă restaurantul său, pe care să îl conceapă de la început până la sfârşit în conformitate cu preferinţele şi gusturile sale, de la gama de aperitive până la deserturi, de la pardoseală până la lămpile de pe tavan. După 16 ani în care a lucrat ca executive-chef la Casa Vernescu, juratul Top Chef Joseph Hadad şi-a deschis propriul restaurant, pe care l-a gândit de la zero împreună cu partenerul său de afaceri. Aşa s-a născut Joseph, un restaurant elegant de fine dining, poziţionat cum nu se poate mai bine, pe o străduţă liniştită din apropierea Pieţei Charles de Gaulle.

Cum l-am vizitat într-o zi călduroasă de mai, m-am putut bucura de aerul de vară timpurie pe terasa spaţioasă, decorată cu palmieri, yukka şi tulpini de bambus vopsite în alb. Chiar eram curioasă să gust ceva pregătit de Joseph Hadad! În liniştea de pe terasă, în timp ce răsfoiam meniul cu preparate mediteraneene cu un „touch' franţuzesc şi beam un cappuccino, îl auzeam pe chef dând indicaţii în bucătărie. În ton cu vremea şi ora, am ales două preparate reci: carpaccio de caracatiţă mediteraneană şi sashimi de somon new style. Ştiam că dacă ajungi la Joseph merită să încerci şi unul dintre deserturile create chiar de chef Hadad, iar cea mai interesantă alegere mi s-a părut tarta de lămâie yuzu. Când a venit vremea să plec, mi-am dat seama că nici măcar nu vizitasem interiorul restaurantului. Auzisem că e foarte elegant şi simplu, iar aşteptările mele au fost confirmate.

Cu două saloane mai mici unde se pot ţine petreceri private şi un separeu înconjurat de vitralii, parterul este elegant, spaţios şi confortabil. O scară în spirală te duce la mansarda cu bârne de lemn, candelabre albe şi un bar numai bun pentru petreceri relaxate.

 

Anca Lungu: „Joseph este restaurantul în care orice ai comanda nu dai greş. E bucătărie la un alt nivel. E locul în care revii în căutarea gusturilor unice zămislite de Joseph Hadad. Acolo am savurat cele mai bune mâncăruri de post imediat după cununia civilă.

 

Joseph, un vis împlinitJoseph, un vis împlinit

STR. DR. ION CANTACUZINO NR. 8

 

RALUCA TĂMAŞ

Foto ARMAND IONESCU

 

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter