Origo, pauza de cafea

Publicat pe

La ORIGO (Str. Lipscani nr.9)  se spun şi se ascultă poveşti. Se bea şi se respiră cafea. Se leagă prietenii şi se experimentează cocktailuri şi cafele cu aproape 200 de arome diferite.

 

Într-o dimineaţă de luni, un newyorkez se plimbă pe străzile Bucureştiului în căutarea unui coffee shop. E în pelerinaj prin coffee shop-urile din Europa, iar cineva din Berlin îi recomandase unul nou-nouţ în capitala României: Origo. Andrew, newyorkezul, are la el 20 de sortimente de cafea pe care le degustă împreună cu cei de la Origo atunci când ajunge la destinaţie. Povestea lui e inedită, dar Andrew nu e singurul client care vine la Origo pentru a împărtăşi poveşti despre cafea. În special în weekend, micul coffee shop de lângă Calea Victoriei se umple de clienţi dornici să discute şi să afle secretele cafelei de la proprietarul locului.

Curiozităţile vizitatorilor îi bucură pe cei de la Origo, care şi-au dorit să ofere clienţilor nu doar un loc unde se bea cafea, ci un coffee shop de specialitate, cu cafea de origine controlată, un concept care în ultimii ani s-a dezvoltat din ce în ce mai mult în Europa.

În fiecare zi sunt pregătite trei tipuri de cafea prăjită pentru espresso şi alte trei tipuri pentru celelalte metode de preparare care sigur îţi vor stârni curiozitatea şi admiraţia. Ustensilele pentru metodele aeropress, dripper, chemex, syphon şi cold brew sunt aliniate ca într-un laborator de chimie, deasupra barului stau atârnate ceşcuţe de cafea, iar filtrele V60 Dripper ţin loc de abajur pentru lămpile care luminează mesele de lemn. Totul este învăluit de mirosul cafelei prăjite, care persistă şi pentru că în interior nu se fumează.

Seara, barul se ridică, personalul se schimbă, iar cocktailuri creative înlocuiesc specialităţile de cafea.

 

Ela Craciun: „Îmi place foarte mult cafeaua, îmi plac mirosul şi gustul ei şi să încerc arome cu specific diferit. De aceea, m-am bucurat cu atât mai mult că am descoperit Origo. Acolo m-am răsfăţat cu sortimente de cafea.

 

Origo, pauza de cafeaOrigo, pauza de cafea

 

RALUCA TĂMAŞ

Foto ARMAND IONESCU 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter