KUNNAI: Asia modernă

Publicat pe

Tot mai mulţi oameni sunt fascinaţi de cultura asiatică. Acum, iubitorii preparatelor thailandeze nu trebuie să călătorească până în Thailanda pentru a-şi satisface curiozitatea şi plăcerea. Pentru că Thailanda a venit la ei, la Kunnai.

 

Într-o vreme eram îndrăgostită de cultura pop a aniilor 60, de Woodstock şi toţi reprezentanţii generaţiei hippie. Aş fi vrut să trăiesc acolo şi atunci, într-un moment în care spiritualitatea era un mod de viaţă, iar cultura vestică descoperea cultura estului. Oricât mi-aş dori, nu fac parte din generaţia lui Bob Dylan, dar sunt prinsă în curentul „Să descoperim Asia!'.

Aşadar, cu câteva zile înaintea Anului Nou Thailandez, am păşit într-un spaţiu al orientului zilelor noastre, pentru o incursiune în bucătăria tailandeză contemporană. Restaurantul Kunnai interpretează într-o variantă modernă atât design-ul, cât şi preparatele thailandeze, toate fiind concepute de proprietara locului, Anne Ampawan, şi colaboratorii ei. Pe Anne o văzusem şi la MasterChef, unde a gătit în faţa concurenţilor în cadrul unei probe eliminatorii.

În bucătăria de la Kunnai, ea se bazează pe ajutorul lui Chef Songrit, şi el venit tot din Thailanda. Pentru decorarea spaţiului a apelat la un cunoscut pictor şI sculptor, Aran Chankasem, cel care a făcut din Kunnai un loc intim şi modern, în care se simte spiritual asiatic. De meniu se vor bucura atât cunoscătorii bucătăriei thailandeze, obişnuiţi cu preparatele foarte condimentate, cât şi cei aflaţi la prima incursiune în lumea gusturilor puternice şi aromate.

Imediat după ce m-am aşezat la o masă, m-am trezit cu şapte feluri de mâncare în faţă. Am aflat imediat că, tradiţional, aşa se mănâncă în Thailanda. Toate preparatele sunt aduse încă de la început, împreună cu orezul care are rolul de a atenua aromele prea puternice, dacă este cazul. Cum fiecare farfurie arăta apetisant, mi-a fost greu să mă hotărăsc cu ce să încep. Dar am luat-o uşor: satay de pui, supă tom yam tradiţională, phad thai sau tăiţeii thailandezi, curry cu pui, vită cu sos de stridii şi creveţi cu sos de stridii, toate însoţite de un pahar de vin delicios. Am plecat de la Kunnai şi mai îndrăgostită de Asia.

Nu rata aceasta reteta de fasole pastai la borcan! E pur si simplu delicioasă!

 

Calin Goia: „Eu şi soţia mea suntem fani a tot ce ţine de Asia de Sud şi Sud-Est, de aceea, când am auzit că s-a deschis un nou restaurant thailandez, am fost extrem de curioşi. Mâncarea este foarte bună, puţin europenizată faţă de ce ştiam noi, iar locul arată foarte bine'.

 

STR. COPILULUI NR. 6-12

 

KUNNAI: Asia modernăKUNNAI: Asia modernă

 

RALUCA TĂMAŞ

Foto COSMIN TUDORAN 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter