(P) Oglindă în cameră - De ce este utilă?

Publicat pe

O oglindă bine amplasată poate maximiza potențialul oricărui spațiu. Oglinzile sunt un accesoriu accesibil pe care îl puteți achiziționa pentru casa, biroul sau magazinul dumneavoastră. Specialiștii de design interior susțin că o oglindă echilibrează aspectul unei camere. Oglinzile au multiple beneficii, în plus față de proprietatea sa funcțională. Ele reflectă lumina, conturează un spațiu deschis și aerisit și, în general, îmbunătățesc aspectul unei camere.

Oglinzile sunt disponibile într-o varietate de stiluri și modele, potrivite pentru orice tip de personalitate, deci asigurați-vă că selectați oglinda care se potrivește cel mai bine cu stilul camerei. În acest articol, Delta Studio vă prezintă câteva motive pentru care este util să incorporați o oglindă în cameră, indiferent de stadiul proceselor de amenajări interioare, stilurile de design alese sau dimensiunile locuinței.

Oglindă în cameră – Iluzia de spațiu

Oglinzile au calitatea de a disimula și de a păcăli ochiul. O oglindă bine plasată poate spori percepția de spațiu mai mare, mai amplu. Oglinzile pot spori amplitudinea spațiului sau pot distrage atenția privitorului dintr-un anumit punct, care se dorește a fi ascuns. Spațiile neplăcute din punct de vedere estetic, cum ar fi o cameră cu un tavan înclinat, pot fi retușate cu ajutorul unei oglinzi decorative drepte, strategic poziționate.

Oglindă în cameră – Sporirea gradului de iluminare

Prin simpla plasare a unei oglinzi în apropierea unei ferestre, cantitatea de lumină naturală care pătrunde în spațiu va fi multiplicată. Oglinda va exploata lumina zilei și astfel, spațiul va deveni mult mai luminos. Aceasta dublează eficient sursa de lumină. Dacă spațiul dvs. este lipsit de lumină, plasați oglinda lângă o lampă.

Puteți folosi oglinzi chiar și în afara casei, în cadrul grădinii, pentru a crea percepția de grădină mai amplă.

Prin intermediul oglinzilor, atât lumina naturală, cât și cea artificială, vor fi dispersate cantitativ în cadrul spațiului dumneavoastră și astfel. veți economisi la capitolul costuri electrice.

Oglindă în cameră – Punct focal

În camerele fără șemineu sau fără un alt element decorativ asemănător, o oglindă reprezintă instrumentul excelent pentru construirea unui punct focal. O oglindă cu un cadru ornat funcționează la fel de bine ca o pictură, atunci când vine vorba de decorarea casei dumneavoastră. Specialiștii recomandă optarea pentru forme și modele îndrăznețe de oglindă. Uneori, o oglindă cu o formă neobișnuită poate spori estetica spațiului.

Oglindă în cameră – Ascunderea imperfecțiunilor într-o cameră

Dacă un perete din casă prezintă la suprafață zgârieturi, lovituri sau vopsea decolorată, cu o simplă oglindă atractivă, plasată peste imperfecțiune, va rezolva situația și astfel, camera va fi din nou plăcută din punct de vedere vizual. În situațiile în care zona cu imperfecțiuni este mai mare, se poate opta pentru achiziționarea unei oglinzi supradimensionate.

Oglindă în cameră – Amplasarea corectă

Alegeți un punct atractiv vizual în cadrul camerei, apoi plasați o oglindă la o înălțime  corespunzătoare în raport cu spațiul. Spre deosebire de piesele de artă, în majoritatea cazurilor, oglinzile ar trebui să poziționate la nivelul ochilor.

Oglinzile mari creează iluzia de spațiu amplu, amplasate corect în interiorul unei camere de dimensiuni reduse.

Oglindă în cameră – Beneficii feng shui

Oglinzile sunt un instrument incredibil de important în feng shui. Feng shui reprezintă o artă,i o știință antică care a fost formalizată cu peste 3000 de ani în urmă, în China. Feng shui poartă uneori denumirea de arta plasării' – înțelegerea modului în care plasarea dvs. și a obiectelor într-un spațiu vă afectează viața în diferite aspecte și feluri.

Pentru a beneficia la maxim de potențialul unei oglinzi, aceasta trebuie amplasată corect, în conformitate cu regulile feng shui.  și clasice. Totul depinde de stilului locuinței și nevoile dumneavoastră, deci luați în considerare ce efect doriți să creați pentru camera dvs.

Plasarea corectă a oglinzilor folosind metodologia feng shui poate corecta aproape orice problemă. Pe de altă parte, o oglindă atunci când este plasată într-o locație greșită poate aduce ghinion și poate afecta calitatea vieții.

Oglindă în cameră –  Energie pozitivă

Ca urmare a punctului anterior, oglinzile, în arta feng shui, reprezintă apă, și pot contribui la echilibrarea unei încăperi sau la accentuarea scopului unei camere. Așezați o oglindă peste șemineu pentru a echilibra energia elementului de foc al vetrei. Puteți, de asemenea, plasa o oglindă la intrarea în cameră, pentru a vă ajuta oaspeții să se simtă mai bineveniți și confortabili.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter