Sushi de ton

Sushi de ton

Sushi de ton

Ingrediente:

– ton
– orez fiert
– otet
– sare
– zahar

Mod de preparare:

Se amesteca ingredientele si se taie tonul proaspat in felii subtiri (2 mm). Se modeleaza orezul in pumn si se aseaza peste feliile de ton.

Acelasi proces se foloseste si in cazul somonului, bibanului de mare, caracatitei sau crevetilor fierti.


Aveti chef de mancare japoneza? Chiar pe Calea Victoriei, pe latura stanga a celebrului si legendarului magazin Victoria veti gasi restaurantul Asami, unde este bine sa aveti rezervare. Aici puteti sa va delectati cu sushi, supe japoneze, deserturi sau meniul teppanyaki de pranz. Prepararea poate dura de la 40 de minute la o ora si jumatate. Bucatarul din Yokohama, deci de langa Tokio, Nobu Itamada, va va pregati toate felurile in fata ochilor, deci spectacolul simturilor va fi total. Apoi, nu aveti decat sa ajutati digestia cu un sake si sa laudati faptul ca bucataria japoneza, pe langa faptul ca este foarte sanatoasa, cruta si silueta in orice ocazie. Stridiile, pestele, molustele, ba chiar si mustarul au un continut ridicat de zinc. Acesta este indispensabil pentru o piele sanatoasa si frumoasa, pentru un par bogat si, mai ales, pentru o vedere buna.


:: Marius Moga :: Mi-a placut la Asami, desi nu pot spune ca sunt un cunoscator veritabil. Gustul sushi-ului l-am deprins cat am stat la Los Angeles, unde nu am putut manca altceva. Trebuie sa recunosc insa ca in afara de sushi si de teppanyaki nu mananc altceva.'

:: Diana Munteanu :: Nu prea m-a convins mancarea japoneza, iar la Asami nu am ajuns inca, tocmai din acest motiv. Am incercat din curiozitate de vreo doua ori sa mananc sushi, doar in strainatate. Desi se spune ca este foarte sanatoasa, mancarea japoneza nu este pe gustul meu.'

:: Razvan Ciobanu :: Mananc in mod frecvent la Asami, imi place pentru ca este intr-adevar bun. Sunt un fan in adevaratul sens al cuvantului. Nu-mi place teppanyaki din cauza mirosului si nici orezul nu este pe gustul meu. Dar ador sushi si beau si sake, asa, pentru distractie.'


De Andrei Dimulescu; Fotografii: Cosmin Popescu, arhiva VIVA!; Stilist: Delia Bratosin.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro