Întrebări esențiale în alegerea inelului de logodnă

Publicat pe

Una dintre cele mai mari provocări din viața bărbaților este situația în care se decid pentru căsătorie și asta pentru că trebuie să aleagă cel mai potrivit inel de logodnă pentru cea care urmează să fie soție și parteneră de viață. Prea puțini sunt cei care chiar dețin cunoștințe cu privire la acest aspect, la bijuteria care o va lăsa pe iubită mută de uimire, prin design-ul și înfățișarea propriu zisă.

Diamag, magazin online specializat în bijuterii și inele de logodnă, iese în întâmpinarea tuturor celor ce au decis să facă acest pas important cu cele mai bune sfaturi pentru o alegere pe măsură, dar și cu soluții din cele mai stilate.

Ce e mai important? Diamantul, montura, design-ul? Un bărbat s-ar putea simți ușor copleșit de toate întrebările pentru care nu are un răspuns. Iată câteva dintre cele mai frecvente astfel de întrebări, însoțite de răspunsuri pe măsură. Indiferent de pregătirea pe care o are fiecare în materie de bijuterii, acest tip de ghid este fără doar și poate un ajutor la îndemână.

Inelul de logodnă – un simbol, o certitudine, o promisiune

Ce model de inel este potrivit? În condițiile în care piața oferă atât de multe opțiuni din acest punct de vedere, bărbații trebuie să știe că în general au de ales între cele solitaire, cu 3 diamante sau cu centura de diamante.

Cu siguranță fiecare femeie deja are o idee asupra tipului de inel pe care ar vrea să îl primească. Dacă cel în cauză nu cunoaște acest detaliu, se poate raporta la preferințele acesteia în materie de inele sau ar putea încerca să afle fără să se dea de gol care este cel mai potrivit model.

Ce culoare a metalului e mai indicată? Spre deosebire de trecut când nu era decât o variantă a metalului – aurul galben, acum se poate opta și pentru aurul alb sau pentru cel roz. Cei care preferă o opțiune mai aparte se decid pentru ultima variantă, fiind și cea mai modernă și în trend.

Ce piatră s-ar potrivit cel mai bine? Și din acest punct de vedere sunt disponibile mai multe variante de inele. Unele au rubin, altele safir, altele diamant. Mai este și categoria celor care nu au nici o valoare aparte, despre care nu are rost să facem mențiuni. Bijuteria în sine denotă prețuirea față de persoana iubită, deci iese complet din calcul o astfel de alegere. Pe diamag.ro se găsesc multiple variante de pietre prețioase, ce beneficiază de o atenție deosebită în montare, astfel ca rezultatul final să fie unul de excepție. De altfel, însuși procesul de prelucrare a diamantelor este unul pretențios și respectat până în cel mai mic detaliu de experții diamag.ro. Un inel mai scump va fi unul cu o tăietură exemplară și o șlefuire profesională, fără loc de greșeală.

Ce carataj are inelul? După buget, fiecare are de ales între 14K și 18K. Rămâne la alegerea cumpărătorului.

Ce măsură este ideală? Iată un aspect deosebit de important, o întrebare la care răspunsul trebuie să îl afle personal cel care cumpără inelul. O modalitate simplă de a afla mărimea ideală este prin măsurarea unui alt inel al partenerei. În cazul în care bijuteria o vor cumpăra cei doi împreună lucrurile sunt simple, însă nu va mai exista acel element surpriză atât de important.

Să cumpăr un inel autentic? Pentru a avea siguranța că alegerea vizează un inel cu diamant autentic, este necesară garanția de care vine acesta de obicei însoțit. Spre exemplu, experții diamag.ro oferă certificarea GIA, care atestă atât calitatea metalului, cât și pe cea a pietrei prețioase.

Comand online sau cumpăr dintr-un magazin fizic? Din nou, rămâne la alegerea celui care cumpără. Atât timp cât magazinul ales este de încredere, acest aspect este irelevant. În cazul variantei online, este vorba de mai multă comoditate, întrucât comanda poate fi plasată din confortul propriului fotoliu. Fiecare poate analiza în tihnă fiecare model în parte, fără a sta sub privirile insistente deseori ale vânzătorului.

În ceea ce privește prețul, ei bine, acesta depinde de o sumedenie de aspecte. În fapt toate cele mai sus menționate îl dictează. După ce a stabilit un buget în acest sens, fiecare decide cât merită o astfel de bijuterie. Partenera o va prețui oricum, însă este de preferat ca această însăși să aibă o anumită valoare.

Acestea fiind spuse, cei interesați găsesc pe diamag.ro diverse colecții de inele de logodnă, la prețuri speciale.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter