La Cape Town, pe urmele lui George Michael si ale Cupei Mondiale

Publicat pe

Cand vara se apropie timid de Romania, ia drumul Africii de Sud si bucura-te de melanjul de culturi si de culori din Cape Town, acolo unde e iarna.

Vazut de multi drept unul dintre cele mai frumoase cinci orase ale lumii, Cape Town este un oras turistic in care nu ai cum sa te plictisesti. Muntii si cele doua oceane, Indian si Atlantic, sunt cele care iti ofera numeroase posibilitati de distractie. De la surf si inot la alpinism sau plimbarile cu parapanta, Cape Town-ul te cucereste de la prima intalnire.

Cape Town

Ce vizitezi

Table Mountain, gigantul din piatra care domina orasul si imprejurimile, oferind din funicular o panorama spectaculoasa.

Plaja Boulders, cunoscuta pentru colonia sa formata din peste 3000 de pinguini africani.

Capul Bunei Sperante de care erai fascinata in copilarie cand citeai despre aventurile exploratorilor ajunsi la capatul lumii.

Insula focilor unde te duce unul dintre vapoarele speciale pentru a urmari reprezentatiile unice ale acestor mamifere.

Podgoriile Cape pentru a degusta un vin bun.

Parcul National Kruger renumit pentru varietatea speciilor de pasari si animale, locul ideal pentru un safari ca la carte.

Pitoresc

Cartierul Bokaap este cunoscut pentru casele sale colorate si stradutele pitoresti, in timp ce suferinta Africii mai este inca prezenta intre zidurile inchisorii Robben Island, acum transformata in muzeu. Acesta este locul in care Nelson Mandela a fost inchis. De la detinutii de ieri, deveniti astazi ghizi poti afla povesti cutremuratoare despre perioada Apartheidului.

Cape Town
Cape Town
Imagini din casa in care a locuit George Michael

Paradisul lui George Michael

La Cape Town, cantaretul George Michael a inchiriat o resedinta luxoasa, unde se retrage pentru a scrie texte si a compune. Intr-una dintre vizitele sale in Africa de Sud, artistul britanic a ramas in aceasta locuinta timp de o luna. „George Michael nu a iesit din casa. Isi dorea sa ramana linistit, a marturisit agentul care i-a inchiriat splendida proprietate.

George Michael

Fotografii Hepta

Abonează-mă la newsletter Abonează-mă