(P) Lefkada, insula cu plaje de poveste

Publicat pe

Lefkada este o destinaţie de vacanţă foarte apreciată de români, care găsesc aici un mediu liniştit în care să se relaxeze şi să uite de toate grijile, precum şi numeroase atracţii turistice şi idei de activităţi pentru toate vârstele.

 

viva.Lefkada1

 

Locuri de neratat

 

Rcunoscută pentru peisajele sale uimitoare sărutate de apele Mării Ionice în albastru luminos, considerate a fi printre cele mai frumoase din Europa, în special cele din partea de vest a insulei, care impresionează datorită nisipului mai fin decât mătasea. Dintre acestea, se remarcă Porto Katsiki şi Kathisma, staţiuni foarte populare, ce îţi asigură toate facilităţile, în timp ce Agioas Ioannis şi Vasiliki sunt excelente pentru windsurfing şi alte sporturi nautice.

 

Agios Nikitas, fermecătorul sat poziţionat la doar 12 km de capitală, adăposteşte câteva dintre cele mai apreciate plaje din Grecia, cunoscute în toată Europa pentru frumuseţea lor, apele turcoaz şi nisip alb, printre care se numără Mylos şi Pefkoulia.

 

Staţiuni deosebite din Lefkada

 

Cele mai importante atracţii ale insulei sunt concentrate în capitală. Străzile principale din oraş sunt ticsite cu baruri şi cafenele, care îşi fac loc printre casele tradiţionale din lemn. Restul satelor, atât cele de pe litoral, cât şi cele montane, sunt în mare parte staţiuni turistice care prind viaţă îndeosebi în timpul verii, când fluxul de turişti este unul impresionant. Karya este un loc special pe care să îl vizitezi, unde vei descoperi un interesant Muzeu de Folclor, pentru ca apoi să te relaxezi la una dintre tavernele tradiţionale şi să te delectezi cu cele mai gustoase preparate greceşti. În timp ce satele Kolyvata, Alexandros şi Drymonas sunt cunoscute pentru casele din piatră bine conservate.

 

De Geanina Ichim

 

Sejur Lefkada http://europatravel.ro/sejururi/pachet/sejur-autocar-lefkada-grecia/hotel-paradise-inn/388/5386

 

Hotel Paradise Inn 3*- de la 359 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter