Mic dejun în Bucureşti

Publicat pe

Dacă ești unul dintre norocoșii pe care diminețile îi prind în oraș, ne-am gândit că ți-ar prinde bine o listă cu locuri unde poți merge să savurezi un mic-dejun delicios sau un brunch gustos.

 

Frudisiac (STRADA BITOLIA NR. 4)

 

Frudisiac e noul „cool kid din gașca locurilor faine din București. Specia­litatea casei sunt sandwich-urile Smørrebrød, tipic scandinave, cele­bra Drop Coffee, care ajunge la Fru­disiac din Suedia, și ceaiurile Nute Organic, aduse din Danemarca. Eu m-am bucurat de o cafea aromată și de niște clătite pufoase pe care Chef-ul le-a făcut să roșească de drag când le-a vârât sub o plapumă de ricotta delicioasă, iar deasupra a cocoțat un strop de lămâie, niște cremă de mie­re molatică și niscaiva lavandă. Nu pot să nu vă spun că în tot acest timp băiatul de la masa învecinată m-a făcut să îmi dau pofta jos din cui când a ales un sandwich cu avocado, peste care se tolănea un ou poșat de toată frumusețea, abia trezit din-tr-un pat îmbujorat de roșii confiate și rucola înmiresmată. Concluzia? Frudisiac e exact genul de loc care își respectă promisiunile și, dincolo de calitatea cafelei, îți dă un ghiont să te întorci prin mici detalii perfec-ționiste, care subliniază calitatea lui „less din „less is more. Momen­tan, micul spațiu din strada Bitolia 4 are curaj să țină piept zecilor de vizitatori care îi trec pragul zilnic, dar în curând se va deschide și o grădină de vară, unde își va face loc și un mic market de weekend, cu o sumedenie de produse specific scandinave.

 

Boutique du Pain (Str. Academiei, Nr. 28-30)

 

Oferta de mic dejun a majorității locurilor din București se limitează, de obicei, la o cafea (și o pră­jiturică, dacă ai noroc). Boutique Du Pain nu e nici pe departe unul dintre acele locuri. Aici găsești o mulțime de alternative sănătoase și gustoase de mic-dejun: de la omlete, ochiuri cu diferite topping-uri, granola și o sumedenie de produse tipic franțuzești: croissante, fresh-uri, quiche-uri cu bacon sau somon. Boutique Du Pain pregătește acum și o nouă rețetă de „scrambled eggs (ouă jumări), iar cafeaua pe care o poți servi aici are, la rândul ei, propria-i po­veste: e 100% arabică și adusă special pentru Bou­tique Du Pain din El Salvador și Etiopia. Concluzia e una singură: Boutique Du Pain e un loc șic, unde te poți refugia la orice oră să deguști un mic-dejun să­nătos și să te bucuri de o atmosferă chiar ca-n Franța.

 

FRATELLINI (STRADA GHEORGHE ŢIŢEICA NR. 212 – 214)

 

Dacă nu ești fan al bucătăriei scandinave sau pariziene, poți opta să îți iei micul-dejun într-un alt fel de loc: Fratellini. Aici găsești un meniu de mic-dejun variat, pe care îl pot prinde chiar și cei mai somnoroși dintre noi (e servit până la ora 14). Micul-dejun preferat al clienților celui mai nou bistro din oraș e o combinație delicioasă de ouă poșate, salam chorizo, iaurt și unt topit picant. Dacă poți zăbovi în oraș și după ora micului-dejun, Fratellini te așteaptă cu încă un preparat special, numai bun pen­tru un brunch copios: somon cu piele crocantă, soia tânără și spu­mă de conopidă. Rețeta e semnată de Chef Foa și realizată special pentru Fratellini. Iar dacă nu îți vine să te dezlipești de delicatesele de aici, trebuie să știi că toate pre­paratele sunt disponibile și în vari­anta „Take Away, inclusiv cafea­ua, un produs premium, realizat în exclusivitate pentru Fratellini. Ne vedem acolo?

 

 

GABRIELA I. BĂDICA Foto DAN NICHITIU, PR

 

Mic dejun în BucureştiMic dejun în Bucureşti

  

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter