(P) Mitologie, fluturi coloraţi şi degustare de vinuri, în Rhodos

Publicat pe

Bucată de pământ cu profunde origini mitologice, Rhodos este sinonimă cu alegerea perfectă pentru o vacanță de neuitat. Înconjurată de apele Mării Egee, insula pune la dispoziția turiștilor nenumărate opțiuni de petrecere a timpului liber.

 

viva.Rhodos1

 

Incursiune în istoria insulei

Capitala Rhodos este compusă din îmbinarea armoniasă a trei părți: cea modernă, medievală și orașul antic. Călătoria printre obiectivele încărcate de istorie poate începe cu cetatea medievală construită de Cavalerii Ordinului Sfântul Ioan, locuită în prezent, și care este formată din două părți: Hora și Castello. Prima reprezintă o zonă unde își duc existența locuitorii Rhodosului, iar cea de-a doua este parte a cetății unde a fost ridicat Palatul Marelui Maestru. Altfel, Hora cuprinde multe piațete atractive, de inspirație venețiană. Istoria este reprezentată bogat și de alte trei orașe antice: Lindos, Kamiros și Philerimos, adevărate situri arhelogice, martore ale unei istorii bogată în mitologie și zeități.

 

Peisaje uluitoare şi distracţie până în zori

Din itinerariul tău nu rata celebra Vale a Fluturilor, formată dintr-o bogată pădure de plopi și vegetație luxuriantă. Datorită rășinii care degajă un miros deosebit, în intervalul iunie – septembrie, aici își duc existența milioane de fluturi, care oferă peisajului un spectacol cromatic unic. Tot în Rhodos se găsește și un Aqua Park atractiv pentru cei care vor să-și petreacă ziua în aer liber, fără să aleagă nisipul fin al plajelor.

 

De asemenea, Faliraki este capitala neîncoronată a distracției, locul unde se organizează petreceri nemuritoare până în zorii zilei. Dacă vrei să participi la o degustare de vinuri sprintene și ferme, mergi la Embonas, cel mai înalt punct de pe Rhodos unde ești întâmpinat cu apreciatul suc al fructelor toamnei. Poți participa și la îngemănarea apelor Mării Egee cu cele ale Mediteranei în Peninsula Prassonissi, unde seara, plaja de un kilometru pătrat este acoperită de ape.

 

de Geanina Ichim

 

Sejur Rhodos https://www.christiantour.ro/pachete/oferta/miraluna-garden-charter-avion-rodos-bucuresti-2016

 

Hotel Miraluna Garden 3*- de la 327 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter