(P) 1 decembrie în Madeira – grădina exotică a Portugaliei

Publicat pe

Cu mai bine de 120 de specii endemice de plante și o climă blandă pe toată perioada anului, Madeira este pe drept considerată Insula Eternei Primăveri, unde frumusețile sălbatice întalnesc obiceiurile bine păstrate ale localnicilor ospitalieri.

De la încantătorul Funchal la Sao Vicente – orașele din Madeira sunt adevărate oaze de verdeață doldora de bijuterii arhitecturale și minuni ale naturii ce se evidențiază prin formele lor spectaculoase. Alege un sejur low-cost de 7 nopți în Madeira, de la Europa Travel, în vacanța de 1 decembrie și descoperă unul dintre cele mai încantătoare meleaguri din întreaga lume.

Grădini tropicale și obiceiuri unice

Cand Madeira a fost descoperită, întreaga suprafață a insulei era acoperită de păduri subtropicale, arbori de dafin și jungle indigene, care în mare parte au fost incendiate pentru a face loc caselor. Acest lucru s-a dovedit benefic, pentru că solul vulcanic a devenit mult mai fertil, iar localnicii au plantat aici viță de vie și trestie de zahăr, pentru care insula este astăzi cunoscută în toată lumea.

Cele mai multe păduri cunoscute sub denumirea de Laurisilva se găsesc în  nordul insulei fiind declarate patrimoniu mondial UNESCO. Și tot în nord, se află unul dintre cele mai fermecătoare orășele din Madeira: Sao Vicente dominat de peisaje telurice și jungle luxuriante. Aici poți admira unele dintre cele mai impresionante peșteri din întregul arhipelag. Complexul de grote numit Grutas Sao Vicente se întinde pe aproximativ 1 km și cuprinde conuri vulcanice impresionante și formațiuni stancoase ce îți taie respirația.

De aici, drumul te duce către Porto Moniz pentru a admira spumoasele cascade și piscinele naturale formate în lava vulcanică, unde temperaturile sunt constante tot timpul anului, iar delfinii pot fi fotografiați în toată splendoarea lor.

Asistă la spectacolele tradiționale în Funchal!

Cu vederi unice spre Oceanul Atlantic și dealuri domoale pline de viță de vie și grădini de orhidee, Funchal – capitala Madeirei este unul dintre cele mai încantătoate orașe din Europa. Explorează orașul cu funicularul ('cable car') pentru a admira frumusețile insulei dintr-o altă perspectivă.

O plimbare boemă în grădinile botanice este exhivalentul unei călătorii în paradis. Grădina Tropicală Monte Palace este cea mai faimoasă dintre ele, rezervandu-ți vederi unice asupra golfului Funchal. Rezervația se întinde pe o suprafață de pană la 70.000 de metri pătrați, pe o colină la aproximativ 600 de metri deasupra nivelului oceanului. Amenajate în stil oriental, cu mici iazuri și podețe din lemn, în aceste grădini poți observa specii unice de plante și păsări, imense plantații de orhidee și azalee ce decorează dealurile domoale veșnic verzi.

Funchal mai este renumit și pentru obieciurile bine păstrate ale localnicilor, cum este tradiția broderiilor lucrate manual de femeile locului. Vizitează Fabrica de Broderii și delectează-te cateva ore la shopping, iar apoi poți aluneca cu sania trasă de carreiros pe strada lucioasă a orașului. Acest obicei s-a păstrat din anul 1840 cand localnicii au inventat un mijloc de transport inedit pentru a coborî dealul lung de 2 km, mai repede și mai ușor. Astăzi, sania de lemn unsă cu untură este o adevărată atracție pentru turiști. La capătul traseului se întinde fascinanta piață tradițională – Dos Lavradores, de unde poți cumpăra fructe și legume proaspete sau diverse obiecte locale.

Căbănuțe boeme cu acoperișuri din stuf și vederi unice asupra Atlanticului!

Un sejur în Madeira fără o vizită în cel mai tradițional și liniștit satuc de pe insulă este incomplet. Descoperă Santana – celebru pentru căsuțele pastelate cu acoperișuri din stuf, înconjurate de plantații de bananieri și viță de vie, de unde-ți poți cumpăra coșulețe împletite, broderii, bluzițe din dantelă, vin roșu de Madeira și alte obiecte locale specifice insulei.

Localitate Camara de Lobos, preferata fostului premier britanic, Winston Churchill este un alt loc pe care nu trebuie să-l ratezi. Acesta se evidențiază prin impresionantul punct de belvedere Cabo Girao, o stanca magnifica ce se ridica la o înălțime de circa 580 de metri și îți oferă priveliști unice asupra podgoriilor realizate sub formă terasată și a Oceanului Atlantic.

 

De Mădălina Isar

Sejur 1 Decembrie in Madeira – tarife de la 299 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica limba romana. Plecare: 01.12.2017! *BONUS – turul orasului Funchal, pentru inscrieri pana la 30 Septembrie 2017! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter