(P) Artă şi cultură într-o vizită inspiraţională la Sibiu

Publicat pe

Un oraş minunat pe care să-l vizitezi în orice perioadă a anului, Sibiul te aşteaptă să-i descoperi frumuseţile naturale, atracţiile istorice, culturale şi religioase şi mai ales ospitalitatea localnicilor, specifică acestor locuri.

 

viva.Sibiu.17.06.2016.memento bus1

 

Palatul şi Muzeul Brukenthal

 

Pregăteşte-te pentru o aventură plină de culoare în explorarea oraşului, pentru că vei descoperi aici câteva dintre cele mai interesante muzee din ţară, care te duc cu gândul înapoi în trecut datorită nu doar exponatelor, ci şi a clădirilor ce le găzduiesc, construite în diverse stiluri arhitecturale inedite.

 

Începe cu Palatul Brukenthal, unul dintre cele mai importante simboluri ale Sibiului ridicat între anii 1778 şi 1788, cu scopul iniţial de a-i fi reşedinţă baronului Samuel van Brukenthal şi locul în care să-şi păstreze colecţiile de artă. Astăzi, la adresa Piaţa Mare, nr. 4, te aşteaptă Muzeul Naţional Brukenthal, înfiinţat în anul 1817, care te cucereşte cu numeroase opere de artă.

 

Muzee impresionante din Sibiu

 

Nu ezita să vizitezi şi subsecţiile muzeului Brukenthal, împrăştiate în mai multe zone din Sibiu, ce constau în Muzeul de Istorie Casa Altemberger, un ansamblu deosebit de arhitectură gotică, lângă care vei putea admira şi Turnul de Poartă, ridicat în secolul XIV, Pasajul Scărilor, Muzeul de Istorie a Farmaciei, găzduit în clădirea în care în anul 1568 funcţiona prima farmacie din ţară. Dar și Muzeul de Vânătoare August von Spiess, amenajat în reşedinţa fostului colonel şi maistru de vânătoare al Casei Regale.

 

De asemenea, unul dintre cele mai importante ansambluri de instituţii culturale şi populare  din Sibiu este Complexul Naţional Muzeal „Astra', care te va ajuta să descoperi mai multe despre viaţa de zi cu zi a sibienilor şi despre trecutul lor glorios. Unităţile muzeale pe care nu trebuie să le ratezi sunt Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale, din Dumbrava Sibiului, întins pe 96 de hectare, cu numeroase case tradiţionale şi ateliere construite în jurul unui lac.

 

De Geanina Ichim

 

Curse turistice cu autocarul in Sibiu. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la nr. 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter