(P) Cele mai populare locuri de văzut într-un sejur în Kusadasi

Publicat pe

Kusadasi este unul dintre cele mai populare orașe portuare de pe coasta turcească a Mării Egee, în ultimii ani devenind un adevărat magnet pentru turiștii din toată lumea grație plajelor sale generoase, a posibilităților excelente de shopping și distracție, dar mai ales pentru că în imediata apropiere se găsesc unele dintre cele mai importante situri arheologice din Turcia.

Peninsula Dilek, Pammukale, Efes, Casa Fecioarei Maria, anticele orașe Priene și Miletus aflate în imprejurimile orașului, te vor convinge cu siguranță de ce merită o vizită în acest sezon, în Kusadasi. Descoperă și tu orașul Kusadasi, într-un sejur de 6 nopți cu autocarul de la Europa Travel, profitând de tarifele reduse începând cu numai 109 euro + 329 lei/persoană valabil pentru plecările din 24 și 30 iulie!

Plimbări pe Insula Porumbelului

Simbolul orașului Kusadasi este fără îndoială mica insuliță Güvercin Ada (Insula Porumbelului) legată de uscat printr-un istm îngust ce te conduce spre vechea fortăreață bizantină din secolul al XIII lea, acaparată mai târziu de pirații care s-au adăpostit aici pentru o bună bucată de vreme. Mai târziu, cetatea a fost părăsită și lăsată să se degradeze, iar păsările sălbatice, în special porumbeii au pus stăpânire pe această insuliță. Astăzi, întreaga fortăreață este un magnet pentru turiștii care ajung în Kusadasi, dat fiind și faptul că aici se găsesc câteva localuri perfecte pentru a lua masa într-un cadru pitoresc.

Zona portului este și ea una extrem de vibrantă, plină de localuri, restaurante pescărești, un imens bazar și buticuri unde se vând bijuterii de aur, așa că o plimbare la ceas de seară, în această zonă, este bine venită mai ales după o zi petrecută la plajă.

La circa 2 km de port, arcuită în jurul unui golf ca safirul, vei găsi cea mai frumoasă plajă din Kusadasi: Ladies Beach – în timpul otomanilor acesta era singurul loc unde femeile puteau să facă plajă.

Admiră orașul într-o croazieră relaxantă pe Marea Egee ori petrece o noapte tipic turcească într-un local elegant de pe coastă pentru a completa cum se cuvine un sejur de poveste în Kusadasi.

Excursii opționale de la Europa Travel

În schimb, dacă ești pasionat de istorie nu poate lipsi o vizită la Efes – muzeul în aer liber ce păstrează urmele Templului Artemis – una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, și ruinele Bibliotecii lui Celsus – a treia cea mai mare bibliotecă antică a lumii. La mică distanță găsești și cel mai important loc de pelerinaj din Turcia, Casa Fecioarei Maria, unde se presupune că și-a trăit ultima parte a vieții Maica Domnului.

În Provincia Denizli, destul de aproape de Pammukale (Castelul de Bumbac parte din UNESCO), vei putea explora și importantul oraș antic Hierapolis cu amfiteatrul foarte bine conservat de unde poate fi admirată întreaga panoramă asupra izvorelor termale Pammukale.

 

De Mădălina Isar

Sursa foto: deviantart.com

Oferte Speciale Sejur Kusadasi

Hotel Albora 3* – Ladies Beach – tarife de la 109 euro + 329 lei/persoana – oferta speciala valabila pentru plecarile din 24 si 30 iulie! 6 nopti de cazare cu demipensiune, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter