(P) Cele mai spectaculoase plaje din Croația

Publicat pe

Vizitată de turiști pe toată perioada anului, Croația își întampină vizitatorii cu plaje nesfarșite, golfuri cristaline și orașe istorice dominate de catedrale, palate și fortărețe. În funcție de pasiune, această destinație încantătoare poate fi explorată la pas pe străduțele pietruite, într-un circuit în căutarea celor mai pitorești regiuni sau într-o croazieră de poveste pe apele Mării Adriatice.

 

Descoperă Croația în acest sezon și bucură-te de cele mai mici tarife la circuitul cu autocarul de la Europa Travel, turoperatorul low-cost care vine pe piață cu noi destinații turistice în Europa, prin cel mai iubit program 'Europa prin Europa Travel'.

 

Croația, considerată pe drept, o destinație ideală pentru relaxare, are plaje desprinse din basme formate în jurul unor lagune și golfuri sălbatice, unde marea capătă nuanțe diverse de albastru: de la smarald pană la turcoaz identificat cu cerul în care munții stancoși acoperiți de pini se reflectă în cristalul Mării Adriatice.

 

Plajele din Dubrovnik și Split

 

Coasta Dalmată nu înseamnă doar cultură, istorie și tradiții bine păstrate, aici se găsesc unele dintre cele mai spectaculoase plaje din regiune, unde poți îmbina perfect relaxarea cu o lecție interesantă de istorie, fie că alegi călătoria alături de cei mici, sau din contră te afli într-o escapadă romantică.

 

Cel mai vizitat oraș din Dalmația este Dubrovnik – un adevărat muzeu în aer liber unde fortăreața se conturează în marea precum călimara, iar turnurile medievale domină linia de orizont a cerului. La baza zidurilor de apărare se așterne Banje Beach, o plajă din prundiș aurit unde pasionații de surfing practică acest sport în fiecare vară.

 

La fel de spectaculoasă este Bacvice Beach din orașul lui Dioclețian, Split, unde localnicii vin în fiecare weekend pentru a juca tradiționalul sport cu mingea în apă numit picigin. Totodată, în fiecare an aici se organizează Campionatul mondial de Picigin, care adună un număr tot mai mare de participanți. Plaja gri din pietricele combinate cu nisip se întinde ca o semilună în jurul unui golf de smarald, împrejmuită de vegetație luxuriantă și pini.

Locuri moderne versus plaje sălbatice

 

Pe Riviera Makarska se îngrămădesc precum niște mici perle, unele dintre cele mai exclusiviste plaje din Croația, pe fundalul muntelui Biokovo. Dar, dacă ești în căutarea locurilor sălbatice, insula Brac este o variantă mult mai bună pentru a petrece cateva clipe relaxante departe de stațiunile cu viață de noapte fulminantă. Plaja Zlatni Rat este simbolul de seamă al Croației, poziționată în top 10 cele mai frumoase plaje din Europa. Nisipul fin alb-aurit se întinde ca o limbă ascuțită în apele turcoaz. Răcoarea este asigurată de mica pădure de pini din capătul acestei plaje.

 

De Mădălina Isar

 

Europa prin Europa Travel

Oferte Speciale Circuit Croatia – tarif: 259 Euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport autocar, ghid. *Bonus! Defileul Dunarii, Insula Krk, Peninsula Istria, Ljubliana, bilet Durmitor Park si croaziera pe Dunare. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter