(P) Celebrează Crăciunul pe meleaguri sfinte, în Israel

Publicat pe

Una dintre cele mai importante sărbători ale creștinățății, Nașterea Mantuitorului este celebrată cu mare fast în toată lumea. Dacă vrei ca în acest an, Crăciunul să te găsească pe meleaguri de poveste în explorarea locurilor încărcate de spiritualitate, ia în calcul un circuit în Israel.

Aceasta este cea mai bună perioadă de a descoperi cele mai însemnate locuri biblice, să vizitezi Biserica Mormantului Sfant din Ierusalim și să te regăsești spiritual în Peștera Nașterii din Bethleem. Ca mai apoi să-ți găsești relaxarea pe plajele albe din Tel Aviv sau Haifa, pentru că în Irael poți să te bucuri de soare în plină iarnă.

Europa Travel a pregătit numeroase oferte speciale la toate circuitele low-cost cu avionul în cele mai populare destinații de vacanță. Pornește pe urmele Mantuitorului în Israel și descoperă orașul Bethleem, dar și atracțiile istorice cu încărcătură spirituală, la cele mai mici tarife de pe piața de turism și servicii complete de vacanță!

Bethleem – orașul sfant

Crăciunul este un prilej excelent să vizitezi unul dintre orașele importante pentru creștinii din toată lumea: Bethleem – locul de naștere al lui Isus. Important centru religios, Bethleem mai este cunoscut și ca fiind orașul Regelui David, tocmai din acest motiv, în perioada sărbătorilor de iarnă, mii de pelerini din toate colțurile lumii vin să se închine la Biserica Nașterii, să participe la slujbele de Crăciun și să viziteze frumoasele piețe tradiționale organizate în orașul vechi.

Biserica Nașterii Domnului – unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cult, a fost ridicată pe locul peșterii unde potrivit bibliei s-a născut Hristos. Intrarea în biserică se face printr-o ușă mică, ca mai apoi să-ți fie dezvăluită adevărata frumusețe a locului – altarul principal cu îngeri auriți și iconostas ortodox și altarul armean dedicat celor trei Magi de la Răsărit. Sub biserică se găsește Grota Nașterii marcată print-o stea aurită imensă pe podeaua din marmură albă.

De aici te poți îndrepta și către Biserica Sfanta Ecaterina, construcție ce datează din secolul al XV lea. Unele săpături arheologice au dezvăluit faptul că inițial aici s-a aflat un edificiu de cult din secolul al V lea ridicată pe locul unde se spune că Isus i s-a arătat Sfintei Ecaterina.

După ce vizitezi Piața Ieslei, frumos amenajată cu ocazia sărbătorilor, te poți îndrepta spre Grota Laptelui, zonă considerată sacră pentru că aici s-ar fi ascuns Fecioara Maria împreună cu pruncul Isus, în timpul sacrificiilor lui Irod. Capela Franciscană ridicată în secolul al V lea peste scobitura în peșteră, este plină de legende. Se spune că atunci cand era alăptat Isus, picătura de lapte ce a căzut pe rocă ar fi transformat pamantul într-un alb imaculat.

Langă Piața Ieslei vei putea admira și cea mai veche moschee din Bethleem și singura aflată în orașul vechi. Moscheea Omar datează din anul 1860 și este un simbol arhitectural exemplar.

Descoperă Nazaret și Marea Moartă!

Un circuit de Crăciun în Israel fără o oprire în Nazaret este incomplet. Nu rata orașul copilăriei lui Isus și descoperă cele mai importante atracții ale locului începand cu Biserica Bunei Vestiri și continuand cu Muntele Tabor. Poți face și o croazieră pe Marea Galileei cu o scurtă oprire la Cana Galieei, unde Isus a înfăptuit prima minune – transformarea apei în vin.

Opțional te poți bucura cu o excursie la Cetatea Masada, vizitarea grotei unde au fost descoperitele importantele 'Manuscrise de la Marea Moartă' , urmată de o plutire în apele sărate ale Mării Moarte.

 

De Mădălina Isar

Craciun 2017 in Israel – Tara Sfanta

Tarif: 449 Euro/persoana, 5 nopti cazare  in Bethleem cu mic dejun si cina la hotel 4*, cina festiva de Craciun, transport avion, excursiile zilnice, tururile si vizitele prevazute in program cu autocar local (Tel Aviv, vizita la Jaffa si excursia la Masada), ghid local vorbitor de limba romana. *Bonus!Croaziera pe Marea Galileei si Pater Noster Church & Capernaum pentru inscrieri pana la 23 Septembrie 2017! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter