(P) Chania, unul dintre cele mai fotografiate orașe din Grecia

Publicat pe

Creta, cea mai mare insulă din Grecia şi cea mai sudică de la Marea Egee, te aşteaptă să petreci o experienţă unică, marcată prin plaje spectaculoase, peisaje naturale multicolore, sate fermecătoare şi oraşe moderne.

 

viva.Creta1

 

Influenţe bizantine şi veneţiene în Chania

 

Unul dintre cele mai atractive oraşe din Creta, Chania este o îmbinare foarte plăcută între vechi şi nou, între arhaic şi cosmopolit, iar acest lucru se poate observa cel mai limpede în clădirile vechi, construite în stil veneţian, care au fost transformate în hoteluri mici, restaurante, magazine sau case pentru locuit.

 

Rătăceşte pe aleile oraşului vechi pentru a admira imaginile minunate care te aşteaptă, mai ales că Chania este unul dintre cele mai fotografiate oraşe din Grecia. Explorează Muzeul Arheologic pentru a afla mai multe despre istoria şi cultura regiunii şi continuă-ţi drumul pe Halidon Street până în Piaţa Sindrivani, în port.

 

Atracţii deosebite în Chania

 

Oraşul vechi se întinde paralel cu portul veneţian, de la Cetatea Firkas şi Muzeul Maritim la Pyli tis Ammou sau Poarta de Nisip, în acea parte a urbei din interiorul zidurilor veneţiene, ce include clădiri construite în stil bizantin. Descoperă aici cetatea Kastelli, prima cetate bizantină, înconjurată cu mai multe turnuri şi bastioane, pe dealul pe care s-au aşezat primii locuitori în perioada neolitică.

 

Dealul Kastelli se ridică deasupra unei moschei turceşti, Yiali Tzami, în portul veneţian, unde se găseşte şi acropolisul antic Kydonia şi partea minoică a oraşului Chania. Pe drumul principal care merge spre castel vei da peste Kanevaro Street, înţesată cu vile moderne, impunătoare.

 

De Geanina Ichim

 

Sejur Creta

 

Hotel Elmi Suites 4*- de la 439 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter