(P) Creta, insula pasionaților de istorie

Publicat pe

Creta este tărâmul unde a înflorit cea mai timpurie civilizație europeană, cea minoică, și tot aici venețienii, bizantinii și otomanii au ridicat fortărețe de nepătruns și castele care se învârt după soare. Cea mai mare insulă grecească este cunoscută în toată lumea pentru frumusețea pitorească a peisajelor cu plaje albe și munți semeți care păzesc orașe istorice demne de explorat.

 

Dacă ți-ai propus un sejur în acest sezon în Creta, călătorește prin programul Grecia Low-Cost de la Europa Travel și bucură-te de cel mai bun raport calitate/preț la toate pachetele de vacanță. În ultimii ani, tot mai mulți turiști au înțeles că low-cost reprezintă un produs 'smart travel', la tarife foarte mici și servicii impecabile.

 

Comori istorice din Chania

 

Primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la Chania este portul vechi. Urmat îndeaproape de străzile comerciale ticsite de magazine de suveniruri, taverne tradiționale și case istorice bine păstrate încă de pe vremea venețienilor.

 

Chania este unul dintre locurile de văzut obligatoriu în cadrul unui sejur în Creta. Este un oraș bine organizat și extrem de cochet, cu străzi în pantă compuse din piatră în nuanțe de galben-ocru. Clădirile de patrimoniu șerpuiesc până la portul vechi dominat de celebrul turn de observație venețian, de altfel și simbolul orașului Chania.

 

O plimbare pe străzile labirintice îți scoate în cale o mulțime de bijuterii ale locului, printre care muzee, biserici, catedrale dar și magazine de artizanat de unde poți achiziționa o mulțime de … amintiri cretane. Dar orașul vechi, un adevărat muzeu în aer liber, nu este singurul atu al Chaniei. Atmosfera este cea care atrage cei mai mulți turiști europeni. Combinația stilului specific venețian, cu eleganța celui francez și tradițiile cretane, la care se adaugă bunătățile locale, te cuceresc de la prima vedere.

Monumente încărcate cu povești

 

Dacă vrei să afli mai multe despre istoria locului, vizitează și Fortareata Firka care păzea intrarea în portul orașului. Încă mai pot fi observate o parte dintre zidurile de apărare ale cetății.

 

De aici, drumul te conduce cât ai clipi către piața Splanzia, unde vei întâlni mai multe biserici cu o arhitectură specific cretană și influențe venețiene. Agios Nikolaos este cea mai vizitat dintre ele, aflată pe o parte a pieței și a fost fondată în secolul al XIII lea. Catedrala închinată Sfântului Nicolae deține pe o parte o clopotniță venețiană, iar pe cealaltă parte un minaret, ambele fiind ridicate în perioadele când orașul s-a aflat sub dominație venețiană și otomană.

 

De Mădălina Isar

Grecia Low-Cost

Oferta Speciala Sejur Creta – tarife de la 279 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 2*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter