(P) Corfu, insula atracțiilor surprinzătoare

Publicat pe

Vechea Eladă oferă o gamă largă de locuri perfecte pentru orice tip de turist, fie că iubești distracția pe plajă sau te dai în vânt după locurile încărcate de istorie. La mare căutare de către români este Corfu, un mic paradis din Marea Ionică în apropiere de Albania, între care se află o strâmtoare de 3-25 de kilometri.

 

Atracții turistice magnifice

 

Obiectivele turistice sunt pe cât de numeroase, pe atât de atractive pentru orice pasionat de călătorii. Dacă ești dornic de distracții găsești în Corfu, unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Grecia, Aqualand care este luat cu asalt de turiștii de toate vârstele. Se întinde pe 12.000 de metri pătrați, cuprinde o serie de câteva zeci de tobogane, piscine, dar și circa 600 de locuri de parcare.

 

În ceea ce privește istoria, Corfu găzduiește o serie de atracții încărcate cu povești. Unul dintre acestea este Palatul Achillion, aflat la 10 kilometri distanță de orașul Corfu, în satul Gastouri, și a fost ridicat de împărăteasa Elisabeta a Austriei – Sissi.

 

În partea estică a orașului Corfu poate fi vizitat Palaio Frourio (orașul vechi), amplasat pe o peninsulă ce este înconjurată de ziduri fortificate. Piața Spianada este kilometrul 0 din Corfu și a fost construită în stilul grădinilor regale europene. Încărcată de locuri cu verdeață și monumente, zona comercială este una dintre cele mai mari din Europa de Est și este împărțită în Piața Superioară și Piața Inferioară.

 

Pentru o vedere ce îți taie respirația, trebuie să ajungi la fortăreața Angelokastro, construită în secolul XIII. Se află la 600 de metri altitudine, pe un deal foarte greu accesibil în zona golfului Paleokastritsa. Efortul va fi însă răsplătit de o panoramă de neuitat, asupra mării și a grotelor.

Plaje spectaculoase în Corfu

 

Oferta de plaje este bogată în Corfu așa că ai de unde alege unde să te relaxezi. Barbati Beach  are un aer tropical, datorită palmierilor, iar apa are o culoare albastră-verzuie. Apraos este o plajă cu nisip auriu, iar în depărtare se poate zări coasta albaneză. La fel de spectaculoasă este Sidari care se mândrește cu o formațiune calcaroasă ce formează un mini golf, cunoscutul Canal DAmour. Apa are culoarea turcoazului, datorită influenței cromatice a calcarului.

 

De Geanina Ichim

 

Oferte Speciale Sejur Corfu

Hotel Akis Sundy Beach 4* – tarife de la 599 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter