(P) Cum alegi un aragaz bun? Recomăndari utile

Publicat pe

Dacă îți place să petreci timp în bucătărie, știi cât de importante sunt ustensilele și accesoriile atunci când gătești. În topul listei se află aragazul, un produs electrocasnic pe care îl întâlnești în orice locuință. E drept, însă, că aragazurile au evoluat odată cu trecerea timpului, alegerea aparatului potrivit fiind tot mai dificilă pentru cumpărători. Pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie, am pregătit câteva propuneri și un mic ghid cu factorii pe care e bine să îi iei în seamă atunci când cumperi un aragaz nou.

Cum alegi aragazul potrivit?  

Ofertele pentru aragazuri sunt variate, însă important este să alegi produsul potrivit nevoilor tale. În primul rând, trebuie să știi ce sursă de alimentare îți dorești să aibă aragazul tău – gaz, electric sau mixt. Ulterior, intervin aspectele estetice, care impun atenție la dimensiuni, pentru a se încadra corespunzător în spațiul pe care îl ai la dispoziție, dar și la materialul din care este realizat produsul, astfel încât să se integreze în design-ul bucătăriei tale. Cu cât ești mai pasionat de bucătărie, cu atât vei avea nevoie de un aragaz cu funcții inteligente incorporate. Având în vedere varietatea gamei, cu siguranță vei găsi aragazuri ieftine care să răspundă cerințelor tale.

Sursa de alimentare

Primul lucru de care trebuie să ții cont în alegerea aragazului este sursa de alimentare. În prezent, există modele pe gaz, electrice sau mixte, fiecare având propriile avantaje. De exemplu, un aragaz electric se remarcă printr-o utilizare mai ușoară și o eficiență energetică ridicată, în timp ce modelele pe gaz sunt mai avantajoase din punct de vedere al costurilor de achiziție și de utilizare. Dacă vrei să îmbini beneficiile cuptorului electric multifuncțional cu plita aragazului pe gaz, poți alege un model de aragaz mixt, precum Beko FSM62530DXMS, ale căror funcții îți vor oferi o experiență minunată în bucătărie.

Design și dimensiuni

Mărimea unui aragaz diferă în funcție de model. Dacă nu ai prea mult spațiu la dispoziție, orientează-te către cele cu dimensiuni mai înguste, care nu ocupă mult loc. În schimb, aragazurile cu dimensiuni mai mari au și o capacitate mai puternică, dar sunt mai potrivite pentru suprafețele largi, astfel încât să nu încarce bucătăria.

Când vine vorba de design, acestea variază de la modern la clasic sau retro, pentru a se integra cu ușurință în orice bucătărie. Dacă ai o bucătărie hi-tech, poți alege modelul Bosch HXN39BD50 cu design deosebit, capac de sticlă și afișaj electronic în partea superioară, în timp ce într-o bucătărie cu accente vintage poți integra aragazul Gorenje Il Classico GI52CLI, de culoare bej, cu butoane sofisticate și accente aurii.

Materialul din care este realizat

Dacă răsfoiești oferta de aragazuri vei observa că cele mai multe sunt realizate din inox, având un aspect modern, ușor industrial, însă există și variante realizate din email sau vitroceramică. Toate sunt materiale de calitate, care rezistă mult timp. Capacul aragazului poate fi atât din sticlă, cât și metalic, precum cel al modelului Electrolux EKK52550OW, acesta având o rezistență mai mare în timp.   

Funcții inteligente

În prezent, chiar și aragazurile accesibile sunt prevăzute cu funcții speciale, care au rolul de a-ți ușura munca în bucătărie. Datorită tehnologiei avansate, vei putea găsi aragazuri ieftine dotate chiar și cu 11 funcții suplimentare. De la sisteme de preîncălzire rapidă, decongelare și programare până la cele de auto-curățare a cuptorului și a ușii, toate acestea garantează o experiență mai plăcută în bucătărie. Dacă alegi aragazul mixt Hansa FCMX69205, de exemplu, vei avea la dispoziție 10 moduri de preparare a mâncării, îmbinând încălzirea superioară și inferioară cu ventilatorul, grill-ul sau cu funcțiile de decongelare și ventilare cu aer cald. În plus, funcția Steam Cleaning, cu ajutorul căreia cureți rapid și eficient cuptorul, funcția de auto-aprindere integrată, programatorul și sistemul de curățare a ușii sunt doar câteva dintre avantajele oferite de acest aragaz.

Costuri

Ca în cazul altor produse, prețul unui aragaz dezvăluie calitatea și performanța acestuia. Adaptând criteriile prezentate mai sus la nevoile tale, vei găsi aragazuri convenabile, cu un raport excelent calitate/preț. În funcție de model si posibilitățile de utilizare și accesorii, prețurile pornesc de la 600 lei și pot depăși 3.000 lei.

Un aragaz bun este, în primul rând, un aragaz potrivit nevoilor tale. Dacă ții cont și de ceilalți factori, cu siguranță îți va fi mai ușor să iei o decizie.  Poți opta pentru una dintre propunerile noastre sau poți alege din gama variată de aragazuri ieftine disponibile online și în magazine.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter