(P) Curent la termopane, un disconfort de care trebuie să ne ocupăm imediat

Publicat pe

Credem că atunci când am optat pentru tâmplăria termopan am și eliminat toate grijile, de la izolarea fonică la cea termică, de la siguranța crescută la confort în orice sezon. Se întâmplă însă ca de-a lungul timpului să intervină și aspecte ce țin de uzură și nu numai. Curenții de aer rece ce se simt în jurul ferestrelor spre exemplu sunt una din grijile frecvente. Iată ce înseamnă și ce este de făcut.

Ce putem face atunci când termopanul pare că nu se mai închide etanș?

Vestea bună este că în varianta modernă a tâmplăriei de acest gen există posibilitatea de a regla sau repara. Pentru bucureșteni SERVICE TERMOPANE ULTRAPVC este o recomandare. Firma în cauză prestează servicii complete ce țin de întreținerea sau reparația termopanelor, indiferent ce brand au.

Pentru situația în care este constatat faptul că pătrund curenți de aer, soluția constă în reglarea pe balamale sau feronerie. Pentru a face asta, trebuie îndepărtat capacul ce acoperă balamaua. Dacă se simte curent în partea de jos, trebuie acționat şurubul de presiune al garniturii.

Poate fi vorba de asemenea de faptul că fereastra s-a lăsat, iar la închidere observați că agață. În acest sens reglajul pe orizontală va ajuta la apropierea ferestrei de toc.

În fapt, când chemați specialiștii, toată această procedură este una rapidă și ușoară. Nu implică nici costuri foarte mari și totuși este o mare diferență de confort. Pătrunderea curenților de aer în jurul geamului înseamnă că există și pierdere de căldură din interior, deci costurile facturilor, consumul, par că nu se justifică într-o oarecare măsură.

Presiunea pe garnitură

O altă situație destul de comună în rândul celor care au termopane se referă la închiderea greoaie. Trebuie spus că piesele ce asigură închiderea pe toc au un rol dublu – vor închide etanș, dar în egală măsură sunt responsabile și cu dozarea presiunii ce este exercitată pe garnitură. Un lucru de mare finețe, pentru că o presiune prea mare înseamnă că mânerul este acționat mai greu, iar închiderea în sine nu va fi realizată ușor și corect. Din nou putem vorbi despre acel efect de pătrundere a curenților de aer rece în interior.

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că verificarea presiunii pe garnitură se impune de cel puțin două ori pe an. Nici de această dată nu vorbim de intervenții majore, însă sunt necesare. Un caz mai complex poate aduce vorba despre solicitarea de reparatii termopane Bucuresti pentru schimbarea de garnitură, când aceasta este uzată, fisurată evident sau pur și simplu se simte că nu își mai face rolul.

SERVICE TERMOPANE ULTRAPVC menționează că indiferent de tipul de termopan, înlocuirea de garnitură înseamnă folosirea unui tip de garnitură germană, de calitate, universal valabilă. Ultra 900 redă confortul termic și schimbă performanțele termice pierdute. Este rentabilă și din punct de vedere al prețului. Înlocuirea în sine implică mai întâi de toate constatarea problemei, comandarea garniturii, pentru ca în final specialiștii să realizeze înlocuirea.

Înlocuiri de sticlă

Dacă în cazul în care este spartă sticlă evident se impune schimbarea, în alte situații această măsură este luată din cauza altor factori, însă este la fel de importantă. Spre exemplu condensul, când acesta apare în interior, între sticle, este un motiv serios de a schimba sticla. De ce? Pentru că aerul pătruns afectează izolația, iar o remediere nu există în afara faptului că trebuie montată altă sticlă.

Din fercire, situațiile de acest gen nu implică mai mult decât înlocuirea strictă numai a ceea ce este defectat. Serviciile de reparație sunt la îndemână și avantajoase. Acestea prelungesc durata de exploatare a termopanelor.

Costuri

Fiecare caz este diferit, așadar după o evaluare la fața locului cei interesați primesc și o ofertă de preț. Pentru necesitatea de a înlocui sticla de termopan serviciul în sine depinde și de tipul de sticlă, de dimensiunile acesteia. În acest sens costurile pot fi estimate, datorită unui calculator de preț regăsit în cadrul paginii reparații-termopane.net, unde de altfel pot fi stabilite și programările pentru vizita specialistului la fața locului.

Așadar, mai comod ca oricând, mai simplu ca oricând, aproape orice defecţiune a termopanelor poate fi remediată cu ajutorul specialiștilor de nișă, fără a mai pune problema unor schimbări majore sau înlocuire totală de tâmplărie, geam sau ușă de termopan. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter