(P) Descoperă legendara Peșteră a lui Zeus, în Creta

Publicat pe

Pe tărâmurile fertile ale insulei Creta în inima munților care străjuiesc platoul Lasithi, stă ascunsă la o altitudine de 1025 de metri, peștera Diktaion Antron unde potrivit mitologiei grecești, s-a născut marele Zeus.

 

Explorează Creta prin programul Grecia Low-Cost!

 

Creta, cea mai mare insulă grecească este totodată și una dintre cele mai populare destinații europene. Acest paradis terestru găzduiește sute de plaje idilice cu nisip fin sau prundis, lagune cu ape turcoaz, parcuri naționale, sate de pescari și stațiuni pline de viață. Alege un sejur cu avionul în Creta prin programul Grecia Low-Cost de la Europa Travel și bucură-te de cele mai mici tarife și servicii impecabile.

 

Povești grecești

 

Se spune că, Uranus i-a prezis lui Cronos că va fi înlăturat de la putere de către copii săi, iar de fiecare dată când Rheea aducea pe lume un copil, acesta era înghițit de tatăl său. Până când, Gheei (întruchiparea pământului) a ascuns-o pe Rheea într-o peșteră din munții Cretei, pentru a da naștere ultimului său fiu cu Cronos. Zeus a fost crescut de două nimfe cu lapte de capră, iar când a venit vremea l-a răsturnat de pe tron pe tatăl său, devenind 'tatăl zeilor și al oamenilor'.

Cel mai popular obiectiv natural din Creta

 

Peștera lui Zeus este unul dintre cele mai vizitate obiective naturale ale insulei Creta și se află între versanții – Dicte ṣi Sarakinos, iar cei mai mulți dintre turiști ajung în această destinație special pentru a explora ținutul lui Zeus. Deși drumul până la Diktaion Antron poate fi destul de dificil, cărările montane sunt șerpuitoare, abrupte și foarte stâncoase, traseul este unul spectaculos. Poți urca până la grota pe jos, dar ai posibilitatea să mergi și cu măgărușul așa cum obișnuiau pe vremuri localnicii să-l parcurgă.

 

Până sus, vei face în jur de 20 de minute, dar odată ajung la peșteră mai trebuie să cobori câteva zeci de trepte. Cu o lumgime de 35 metri și o adâncime de 16 metri, grota este împărțită în două camere: Upper Cave ṣi Lower Cave, care pot fi explorate în circa 40 de minute. Această peșteră este casa mai multor specii de lilieci, printre care și cel mediteraneean cu urechi lungi, fiind o specie protejată pe cale de dispariție.

 

Diktaion Antron a fost descoperită în jurul anului 1883, iar săpăturile arheologilor au scos la iveală și câteva rămâșițe minoice care datează din 1800 î.er.n.

 

De Mădălina Isar

Grecia Low Cost

Oferta Speciala Sejur Creta – tarife de la 199 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 2*, transport avion, transfer aeroport – hotel – aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter