(P) Divorțul nu este un motiv să rămâi singură pentru tot restul vieții

Publicat pe

   Divorțul este fără îndoială unul dintre cele mai traumatizante experiențe din viața unui om. El poate fi resimțit la fel de acut ca pierderea unei persoane dragi, ceea ce, până la urmă chiar asta este. Divorțul de cel care ți-a fost partener pentru un timp îndelungat poate aduce după sine schimbări dramatice din multe puncte de vedere, inclusiv financiar și social.

    După divorț, mulți dintre noi trebuie să învețe din nou să trăiască pe cont propriu, de obicei având mai multe responsabilități decât la începutul relației. Și printre lucrurile pe care trebuie să le descoperim din nou este și plăcerea de a iubi din nou, de a întâlni oameni noi. Da, acest lucru este posibil, chiar și pentru cei dintre noi care nu mai sunt chiar la prima tinerețe.

     Indiferent de vârstă, de interese și de statutul socio profesional, există cineva care ne-ar putea împărtăși valorile, asta dacă știm unde să căutăm și dacă suntem dornici să facem asta.

    Este adevărat că după 40 de ani de exemplu, poate fi mai dificil să cunoști pe cineva cu care să îți dorești să o iei de la început. Este normal să fie așa, mai ales dacă divorțul nu a fost chiar alegerea noastră. Mulți dintre cei care rămân singuri și sunt peste o anumită vârstă apelează la site-urile populare de matrimoniale pentru seniori. Și ținând cont de vremurile pe care le trăim, site-urile de matrimoniale sunt probabil cea mai la îndemână soluție. 

Pentru cei care se gândesc dacă mai este cazul să încerce o nouă relație după dezamăgirea și gustul amar lăsate de divorț, e bine de știut că există niște beneficii demonstrate de cercetători referitoare la viața de cuplu:

  1. Nivel crescut de încredere

E simplu de înțeles de ce o despărțire, și cu atât mai mult un divorț își poate lăsa amprenta asupra nivelului nostru de încredere. Mulți oameni trec printr-o fază în care simt că totul este vina lor, că poate ei nu sunt suficienți de buni. Și atunci când cunoaștem pe cineva și începem o nouă relație după divorț ne putem bucura de un nivel crescut de încredere care caracterizează începuturile oricărei relații. Și nu e puțin lucru să cunoști pe cineva care să-ți spune tot timpul că arați minunat și că ești o persoană minunată, mai ales după un divorț dureros. 

      2. Posibilitatea de a face lucruri noi cu cineva

Indiferent de cât de fericiți sau mai puțini fericiți sunt partenerii într-o relație, un lucru este cert: ei împart lucruri și fac lucruri împreună. Pentru unii poate să fie ceva simplu cum ar fi mersul la cumpărături, pentru alții ar putea fi călătoriile împreună, practicarea unui sport sau a unui hobby și, de ce nu, chiar gătitul sau grădinăritul. O nouă relație îți dă posibilitatea să experimentezi lucruri noi (sau bine cunoscute deja) împreună cu un partener. Și toți știm că și sărbătorile sunt mai frumoase când sunt petrecute cu persoanele dragi nouă. 

      3. Sănătate mai bună

Multe studii atestă faptul că persoanele căsătorite sau într-o relație de lungă durată se pot bucura de o sănătate mai bună comparativ cu persoanele singure. Beneficiile referitoare la sănătate sunt legate de un nivel de stres mai scăzut și de riscurile diminuate de a face boala Alzheimer și anumite boli cardiovasculare.  

      4. O viață mai lungă

Un alt beneficiu dovedit științific este și creșterea duratei de viață la persoanele care sunt într-un cuplu comparativ cu persoanele care sunt singure. Acest lucru înseamnă desigur că celebra zicală românească mi-ai mâncat zilele' adresată soțului sau soției nu are un fundament real, căsătoria fiind de fapt asociată cu o viață mai lungă. 

      5. Posibilitatea de a avea grijă de cineva

De cele mai multe ori când ne gândim la o relație nouă avem în vedere lucrurile pe care le putem obține de la noul partener: încredere, suport, comunicare, înțelegere, pe lângă multe altele. Rareori ne gândim în termeni de ce avem noi de oferit, deși și acest lucru este foarte important. O relație nouă după divorț ne dă ocazia să ne revărsăm dragostea și grija asupra unei persoane care ne place și acesta nu este puțin lucru.

Divorțul reprezintă o încheiere a unei etape din viața noastră. Oricât de dureros ar fi, de cele mai multe ori este vorba de o etapă care e mai bine că s-a închis. Și o dată cu închiderea acestei uși, e bine să ne gândim că cu această ocazie putem deschide altele. Există lucruri minunate după divorț, așa cum există și relații fericite care te așteaptă în viitor!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter