(P) Escapadă de weekend! Tulcea, "oraşul de la porţile Deltei Dunării”

Publicat pe

Una dintre cele mai de seamă localităţi din zona Dobrogea, Tulcea, excelent poziţionată pe cele şapte coline ale Dealurilor Tulcei, este un oraş interesant pe care să-l descoperi într-o escapadă de weekend sau într-un traseu pitoresc în Delta Dunării.

 

viva.Tulcea1

 

Te vei putea bucura de câteva atracţii deosebite, de o mare însemnătate istorică şi religioasă, amplasate pe străduţele late ale oraşului, dar şi de localuri moderne, care asigură toate gusturile localnicilor şi turiştilor. Simbolul locului este faleza Dunării, un loc ideal pentru plimbări romantice la apusul soarelui.

 

Muzee importante ale oraşului

 

Oraşul Tulcea se mândreşte cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale, la care sunt subordonate patru muzee, şi anume Muzeul Etnografic, Muzeul de Artă, Muzeul de Arheologie şi Muzeul de Ştiinţe Naturale Delta Dunării. Acordă timpul necesar vizitării fiecăruia dintre ele şi descoperă mai multe despre trecutul şi istoria oraşului Tulcea, despre tradiţiile lipoveneşti şi despre amplasamentul excelent pe malul Dunării.

 

Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, deschis în anul 2009, este una dintre cele mai importante atracţii ale oraşului Tulcea, unde vei petrece chiar şi două-trei ore pentru a te bucura de fiecare exponat şi colecţie. Cea mai atractivă dintre colecții se află la demisol, și include mai multe bazine cu peşti. Aici poți afla o mulțime de lucruri despre fauna şi flora Deltei, iar copiii se vor distra de minune în spaţiile de joacă special amenajate pentru ei sau la cofetărie.

 

Alte atracţii importante din oraş

 

În Tulcea, pe Dealul Monumentului sau Dealul Hora, vei putea admira un obiectiv de seamă al oraşului, Monumentul Independenţei, construcţie ridicată în cinstea eroilor din Războiul de Independenţă.

 

Explorează străduţele oraşului şi vei descoperi în drumul tău şi numeroase edificii de cult deosebite, fiecare cu povestea sa, care vin să marcheze diversele naţii ce şi-au făcut veacul pe aceste meleaguri. Printre cele mai importante se numără Catedrala Episcopală Sf. Ierarh Nicolae, Moscheea Azizie, Templul Israelit, Biserica Armenească, Catedrala Buna Vestire şi Biserica Sf. Gheorghe, mai populară sub denumirea de „Biserica cu ceas'.

 

De Geanina Ichim

 

Curse turistice cu autocarul in Tulcea. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. Detalii pe www.mementobus.com. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la nr. 7470

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter