(P) Evia, cea mai liniștită și pitorească insulă grecească

Publicat pe

Evia este destinația unde ai senzația că timpul stă în loc, o insulă sălbatică care practic a fost ocolită de dezvoltarea turismului, dar care reușește să atragă un număr din ce în ce mai mare de vizitatori.

 

Eubeea este a doua insulă ca mărime din Grecia, ce se întinde pe aproximativ 3580 de km pătrați, cu o linie de coastă fabuloasă de până la 680 de km.

 

Europa Travel vine și în acest sezon cu cele mai mici tarife la pachetele de vacanță pe cursele charter cu autocarul în locuri populare din Grecia. Vedeta verii este insula Evia, pentru care turoperatorul low-cost a pregătit numeroase oferte și surprize.

 

Edipsos, stațiunea cu ape fermecate

 

Sălbatică și cu peisaje demne de imortalizat, Evia găzduiește câteva minuni naturale unice cu care își atrage turiștii și se laudă oriunde în lume. Una dintre aceste este Edipsos, o stațiune balneoclimaterică cu cele mai spectaculoase plaje aurii presărate cu stânci în nuanțe de ocru, din care țâșnesc la propriu izvoare minerale benefice pentru organism.

 

Se spune că în cele mai vechi timpuri, Hercule obișnuia să se scalde în aceste ape vindecătoare după fiecare luptă pentru a prinde forțe noi, potrivit legendelor grecești. Stațiunea cu băi termale a fost frecventată de numeroase personalități de-a lungul vremii, printre care actrița suedeză Greta Garbo, soprana Maria Callas sau actorul Omar Sharif.

 

Aproape de Edipsos, se găsește stațiunea Ilia unde izvoarele șerpuiesc pe lângă stâncile de pe plajă formând mici piscine termale incredibile. Aristotel obișnuia să numească Ilia, locul cu ape vindecătoare, izvoarele având o vechime mai mare de 20.000 de ani.

 

Frumusețea sălbatică a insulei Evia a fost consemnată în numeroase scrieri, despre care a vorbit și istoricul Strabon. Tot așa, marele poet tragic Euripide descria Aulide, una dintre cele mai pitorești regiuni ale insulei, în drama 'Ifigenia in Aulide' – 'Iphigenia in Aulis'.

 

Zona este renumită pentru plajele liniștite flancate de o linie delicată de pini care par că plonjează în Marea Egee, loc în care apele prind reflexii liliachii odată cu apusul soarelui.

Pefki, cel mai vibrant loc din Evia

 

Dacă Edipsos este liniștită și frecventată de iubitorii de natură, Pefki este fără îndoială cea mai modernă și plină de viață dintre stațiunile insulei Evia. Aici, portul cosmopolit este adesea plin datorită faptului că reprezintă cel mai bun punct de plecare în croaziere către insulele Skiathos, Skopelos sau Alonissos, dar și pentru că aici se opresc grecii din Atena care vor să se relaxeze pe plaja cu nisip argintiu și ape cristaline.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Evia

Hotel Irini 2* – tarife de la 499 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter