(P) Incursiune în capitalele imperiale ale Marocului, de Revelion

Publicat pe

La hotarul dintre tradiție și modernitate, credințe și istorie, și dominată de peisajele contrastante ale Munților Atlas, Deșertul Sahara și Oceanul Atlantic, se situează Maroc – o țară desprinsă din basmele cu Șeherezada unde ești invitat să întâmpini Anul Nou în stil specific beduin!

Descoperă frumoasă cultură marocană cu prilejul vacanței de Revelion într-un tur de 10 zile cu avionul, de la Europa Travel. Turoperatorul din România a devenit un jucător important și pe piața pachetelor de tip circuit în toată lumea, la tarife accesibile și servicii turistice excelente.

Maroc îți oferă întotdeauna un cumul de trăiri intense: de la aroma delicată a ceaiului de mentă care te atrage ca un magnet în medinele antice și până la mirosul pregnant de carne de cămilă gătită de beduini în deșert, aici totul este fascinant. În plus, o vacanță de Revelion în Maroc îți oferă prilejul excelent să faci un tur al capitalelor imperiale și să te aventurezi în deșert vizitând magnificele castele de nisip.

Descoperă elegantele orașe la pas!

Incursiunea în lumea marocană începe cu explorarea orașului Casablanca, o nestemată de pe coasta Atlanticului care se evidențiază prin Moscheea Hassan II, cea mai mare din Maroc cu cel mai înalt minaret din lume.  Plimbă-te pe străduțele înguste pline de tarabe cu mirodenii și îmblânzitori de cobre până la Piața Mohamed al V-lea. Simte atmosfera tipic franceză în Piața Centrală și Catedrala Notre Dame de Lourdes – un edificiu de cult de avangardă cu un interior grandios și numeroase ferestre din vitralii, ce a fost ridicat în timpul ocupației franceze.

Orașul Roz al Marocului, Marrakech îți oferă o perspectivă fascinantă asupra stilului tipic islamic dar puternic influențat de obiceiurile andaluze și franțuzești, astfel că Moscheea Koutoubia și Palatul Bahia sunt exemplele cele mai bune în acest sens, așa că nu le poți rata odată ce ai ajuns aici.

În plus, farmecul medinei antice te va acapara instant mai ales dacă iubești cultura marocană și tradițiile beduine, bine păstrat mai ales în PiațA Jemaa el Fnaa ce face parte din patrimoniul UNESCO. Aici poți vedea zidurile de apărare decolorate de vreme, să faci shopping în bazarul de haine și condimente, să te oprești într-o ceainărie ori pur și simplu să ii admiri pe cântăreții din triburile Gwana sau să-ți faci un tatuaj cu henna. Anul Noul îl poți întâmpina în stil specific în unul dintre restaurantele din capitala imperială, Marrakech.

Un alt oraș emancipat dar tipic marocan este Essaouira, vechiul Mogadur de pe coasta Atlanticului, pe care ai ocazia să-l explorezi opțional alături de Europa Travel. Impozanta medină antică face parte din patrimoniul mondial UNESCO, atmosfera fiind una tipic cartagineză, dat fiind și faptul că orașul Essaouira a fost pentru o bună perioadă de timp locul unde se opreau navigatorii din Cartagina care se îndreptau spre Capul Verde.

Traversează Munții Atlas și Deșertul Sahara!

Dacă ești dornic de aventuri beduine pornește pe drumurile șerpuitoare ce traversează Munții Atlas până la Tiz-in-Tichka, un sat tipic berber aflat la cea mai înaltă altitudine din Africa de Nord. Ajuns în Ouarzazate, așezare cu magnifice castele de nisip în nuanțe de ocru, vei putea să te relaxezi în superbele oaze pline de palmieri, iar apoi vizitează kashbah-uri ce fac parte din patrimoniul UNESCO: Tifoultoute, Telouet și Amridil Skoura. O altă experiență fantastică este jeep-safari din Erfoud, poarta de intrare în Deșertul Sahara, până la Merzouga, o așezare uitată de vreme păzită de dune portocalii unde apusurile sunt probabil cele mai spectaculoase din lume.

Ultima parte a circuitului marocan de Revelion, de la Europa Travel, îți aduce în program vizite la Ifrane – o celebră stațiune de ski cunoscută și pentru medina antică. Explorarea capitalei religioase Fez, unde se află Palatul Regal Dar El Makhzen celebru pentru mozaicurile unice și Moscheea Karaouine cu una dintre cele mai vechi Universități din lume. Și descoperirea capitalei Rabat, orașul imperial care te copleșește prin arhitectura impresionantă a palatelor regale și a lăcașurilor de cult.

 

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale de Revelion

Circuit Revelion in Maroc – tarif: 749 Euro/persoana, 10 zile (2 nopti in Cassablanca, 2 nopti la hotel de 3*, 1 noapte in Erfoud –Merzouga, 1 noapte in Ouarzazate, 2 nopti in Fez, 1 in Rabat), cazare cu mic dejun si cina la hoteluri de 3*/4*, transport avion, tururi si excursii conform programului, ghid local, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter