(P) Incursiune în timp în Israel cu ocazia Paștelui

Publicat pe

Visul oricărui creștin este să viziteze cel puțin o dată în viață Țara Sfântă a lui Israel. Să se închine la Mormântul Sfânt, să urce pe Muntele Măslinilor și să străbată Drumul Crucii lui Iisus … Pentru pelerinii din toată lumea, Israel este leagănul creștinătății, tărâmul făgăduinței și un loc al contrastelor evidente, unde istoria de peste 4000 de ani se îmbrățișează cu tradițiile și regulile stricte ale locuitorilor.

 

Cei mai mulți dintre turiștii străini care ajung în fiecare an în Israel, aleg să viziteze Țara Sfântă cu ocazia Paștelui. În ciuda faptului că în această perioadă orașele principale sunt extrem de aglomerate, Paștele aici are o semnificație specială, iar ritualurile sunt cele mai frumoase din lume. Perfect înrădăcinat în tradițiile evreiești, Paștele petrecut în Israel poate fi o experiență unică pentru trup și minte, aducându-ne mai aproape de cele sfinte.

 

Cu ocazia celei mai mari sărbători a creștinătății, pelerinii participă la numeroasele procesiuni religioase desfășurate aici. Creștinii urmează pas cu pas drumul lui Iisus spre Golgota, refăcând traseul Crucii cu cele 12 opriri, până la Mormântul Sfânt pentru a se ruga la Piatra Ungerii și a se reculege spiritual.

 

Pe Muntele Ghetsimani vei găsi un număr impresionant de biserici și edificii de cult, împrejmuite de o spectaculoasă pădure de măslini despre care se crede ca ar avea o vechime de peste 2000 de ani.  Ierusalimul, oras sacru, este locul unde se întâlnesc trei religii: creștină, iudaică și islamică. Și tot aici se află cel mai important templu al credinței evreiești – Zidul Plângerii, unde au loc cele mai multe evenimente cu caracter religios din lume.

 

Langă grădina Ghetsimani, la poalele Muntelui Măslinilor, se află unul dintre cele mai importante edificii din Ierusalim – Biserica Tuturor Națiunilor, unde Mantuitorul s-a rugat în ultima noapte înainte să fie arestat.

 

La 9 km de Ierusalim, rămas autentic dar parcă sfidând timpul, Bethleem – 'leagănul istoriei biblice și locul de naștere al lui Hristos', primește un număr record de pelerini odată cu cele mai mari sărbători ale anului: Paștele și Crăciunul.

 

De Mădălina Isar

Paste in Israel

Tarif 545 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu demipensiune la hoteluri de 4* si 3*, bilet de avion, transport cu autocar local pentru realizarea itinerariului, tur oras Tel Aviv, excursie la Masada, ghid local vorbitor de limba romana. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter