(P) Kerkyra – un muzeu în aer liber

Publicat pe

Corfu este o destinaţie de vacanţă populară cu o bogată ofertă de atracţii şi activităţi: de la castele magnifice la plaje spectaculoase, muzee interesante şi parcuri acvatice, sate tradiţionale şi oraşe cosmopolite, pe cea mai verde insulă din Marea Ionică le vei găsi pe toate…

Descoperă insula Corfu prin cele mai noi programe cu autocarul de la Europa Travel, turoperatorul low-cost din România, şi petrece momente memorabile într-o destinaţie fascinantă de vacanţă, ce are de oferit mult mai mult decât doar plajă, mare şi soare. Servicii de calitate de la un partener de nădejde şi cele mai multe oferte pentru peste 250.000 de turişti fericiţi, doar în ultimii ani.

Corfu Town, capitala medievală plină de viață

Probabil cea mai mare atracție istorică a insulei este chiar orașul principal Kerkyra care adăpostește o seamă de obiective culturale fabuloase ce îți vor oferi o perspectivă interesantă asupra trecutului elen, în combinaţie cu noutăţile aduse de dezvoltarea turismului şi a nevoilor călătorilor. Descoperă în centrul vechi din Corfu Town, parte din patrimoniul UNESCO, frumoasele arcade ale locuinţelor cu mai multe etaje ce mai păstrează ceva din arhitectura veneţiană de odinioară, şi pieţele liniştite, unde se găsesc cafenele intime şi buticuri cochete.

Printre muzeele care se remarcă în Kekryra se numără Muzeul Arheologic, situat în apropierea golfului Garitsa, cu impresionanta colecţie Gorgona-Medusa, precum şi alte exponate interesante, cum ar fi statui de bronz şi marmură, monede antice, obiecte funerare, bijuterii de aur sau obiecte din ceramică. La fel de interesant este și Muzeul Bizantin dezvoltat într-o biserică medievală, renumit pentru colecția bogată de icoane neobişnuite din secolele XV-XVIII, multe dintre ele fiind pictate de artişti cretani refugiaţi, care au venit aici în anul 1669, după căderea Cretei veneţiene.

Castele și palate de renume

După vizita istorică din Corfu Town îți poți îndrepta atenți și către alte mari bijuterii medievale pe care le găzduiește insula. La numai 10 km depărtare de capitală, într-o oază de verdeață din pitorescul Gastouri, vei găsi palatul Achillion, unul dintre cele mai romantice şi mai idilice locuri de pe insulă.

Construit pentru împărăteasa Elisabeta a Austriei – Sisi – în anul 1890, acest palat rămâne în continuare una dintre cele mai importante clădiri din Corfu. În plus, în afară de magnificul palat, vei putea vizita şi grădina impecabil amenajată, plină de statui şi sculpturi ale zeilor şi zeiţelor Greciei. Împărăteasa Sisi, deopotrivă captivată şi înspăimântată de legendele şi mitologia greacă veche, a dedicat palatul lui Ahile, una dintre poveştile sale preferate.

În apropiere de orașul Krini, pe versantul unui munte în partea de nord-vest a insulei Corfu, vei zări maiestuosul Castel al Îngerilor. Angelokastro este unul dintre cele mai importante castele bizantine din Grecia, o construcţie ridicată în secolul XIII, punct de importanţă strategică realizat pentru a proteja locuitorii de atacurile piraţilor. Fortăreața se mândreşte cu nepreţuite vestigii, precum şi rămăşiţă istorice valoroase și o biserică veche dedicată Arhanghelilor Mihail şi Gavriil, construită într-o peşteră.

 

De Geanina Ichim

Oferte Speciale Sejur Corfu

Aparthotel Porto Marina 3* – tarife de la 59 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter