(P) Lefkada – tărâmul cu cele mai spectaculoase plaje stâncoase

Publicat pe

O alegere oportună pentru petrecerea vacanței de vară este, fără îndoială, celebra destinație Lefkada. Insula, cu o suprafață de 356 de kilometri pătrați, este legată de continent printr-un dig rutier, iar capitala se află la 20 de minute distanță de aeroport.

Alege un sejur cu autocarul în Lefkada, de la Europa Travel, turoperatorul low-cost renumit pentru prețurile mici la toate pachetele de vacanță, și serviciile excelente de cazare. În ultimii ani, mai bine de 250.000 de turiști, au ales sejururile low-cost de tip cel mai bun raport calitate/preț, de la Europa Travel.

Frumuseţi desăvârşite ale naturii

Lefkada este o ilustrare pământească a raiului. Bucata de pământ este acoperită în mare parte cu păduri de conifere, care dau impresia unui aspect muntos. La fel ca în orice colț al țărmului elen, oferta de plaje este spectaculoasă și variată. În partea de vest a insulei, acolo unde predomină un relief abrupt și stâncos, te aşteaptă plaja Porto Katsiki, scăldată de ape calde, turcoaz, care au transformat-o într-una dintre cele mai apreciate din lume. Tot aici, turiștii preferă să se relaxeze și pe plajele Egremni, care a fost afectată de un cutremur în 2015, dar refăcută în cea mai mare parte, și Kathisma. La polul opus, în partea de est, pot fi întânite multe plaje de dimensiuni mai mici, acolo unde apa nu este influențată de curenții maritimi și prin urmare își menține o temperatură constant ridicată.

Cele mai populare stațiuni

La 18 km de Lefkada Town s-a dezvoltat Nidri, cea de-a doua stațiune ca mărime a insulei. Este locul perfect pentru turiștii care vor să petreacă până la răsărit, pentru că viața de noapte este tumultuoasă, iar oferta cluburilor și restaurantelor poate satisface și cele mai exigente gusturi. În partea de sud a Lefkadei se află Vassiliki, stațiune ce s-a dezvoltat frumos având la bază un sat pescăresc. Aici vin foarte mulți practicanți de windsurfing, dar și turiștii care vor să ajungă pe insulele Kefalonia și Ithaca. Dacă ai ajuns în partea de sud a Lefkadei, ai ocazia să regăsești Grecia autentică, vizitând satele tradiționale elene. Cele mai cunoscute de aici sunt Sivota, Kalamitsi, locul unde au fost ridicate numeroase mori de vânt, și Poros, așezare aflată pe colinele unui deal.

Lefkada Town este poziționat în partea de nord a insulei și este plin de viață. Aici există restaurante, puburi, cluburi, dar și Muzeul de Folclor, Muzeul Arheologic și Muzeul Gramofonului. Mulți turiști trec pragul Bisericilor Agios Dimitrios și Agios Minas, dar și Cetății venețiene Santa Mura, care a fost ridicată în jurul anului 1300. În secoul al XIX-lea, în timpul protectoratului rus, aici au fost construite cetățile Alexander și Konstantine, deschise și ele, acum, turiștilor. Din Lefkada, poți alege să pleci într-o croazieră pe Marea Ionică, pentru a vizita mai multe locuri remarcabile. Un obiectiv foarte apreciat este Insula Scorpionilor, deținută de urmașii multimiliardarului grec Aristotel Onassis.

De Geanina Ichim

Oferte Speciale Sejur Lefkada

Hotel Posidonio 3* – tarife de la 99 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter