(P) Locuri de văzut în Franța alături de cei mici

Publicat pe

Franța poate fi o destinație distractivă chiar și pentru cei mai mici membri ai familiei, iar Parisul este poate cel mai potrivit loc în care să-ți începi călătoria. Aici vei găsi locuri desprinse din povești, dar și atracții ce le stârnesc copiilor imaginația și curiozitatea.

 

Cele mai potrivite locuri de vizitat în familie

Cea mai vizitată atracții a Parisului, este fără îndoială parcul tematic Disneyland, visul oricărui copil. Această lume de poveste a fost deschisă oficial în anul 1992 și cuprinde 5 ținuturi de vis (Frontierland, Main Street USA, Adventureland, Fantasyland și Discoveryland), unde distracția este garantată. În zonele tematice cu castele din povești și personaje din desene animate, copiii pot petrece ore bune fără să se plictisesească.

Dacă cei mici se dau în vânt după numerele de magie, trebuie neapărat să mergi cu ei la Musée de la Magie, locul cu oglinzi care se deformează, colecții de jucării mecanice și un magazin cu obiecte de vrăjitorie. Copiii pot lua aici cursuri de magie și pot participa la spectacole incredibile.

În arondismentul 5 vei găsi Le Jardin des Plantes, unul dintre cele mai populare locuri pentru familiile cu copii. Parcul se întinde pe o suprafață de până la 235.000 mp, și este împărțit în două zone: grădina zoologică (unde pot fi observate păsări rare), și grădina botanică (care adăpostește peste 4500 de plante). Parcul mai găzduiește și un labirint, numai bun de explorat alături de cei mici.

Nu foarte departe de centrul Parisului se întinde cel mai măreț dintre domeniile Franței: Palatul și Grădinile Versailles. Inclus în patrimoniul mondial UNESCO de mai bine de 30 de ani, impozantul Versailles este o bijuterie arhitecturală a secolul al XVIII lea. După vizitatea palatului, te poți plimba alături de pitici cu trenulețul în grădini sau cu barca pe Grand Canal.

 

Orașe pe care trebuie să le  descoperi

Într-un circuit în Franța alături de cei mici poți vizita și orașul Reims, nu departe de capitala Paris. Locul este faimos pentru șampanie, dar și pentru că aici erau încoronați regii. O plimbare în centrul istoric și o oprire la măreața catedrală Notre-Dame de Reims, inclusă în patrimoniul UNESCO, pot fi la fel de distractive ca o zi petrecută în parc. Drumul te duce în Strasbourg, capitala provinciei Alsacia, unde trebuie să bifezi o plimbare cu barca pe canalul Faux-Rempart, dar și o vizită în orașul vechi dominat de o impresionantă catedrală și de Ceasul Astronomic, o capodoperă a renascentistă.

 

De Mădălina Isar

Oferta Speciala Circuit Franta

Tarif: de la 379 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, in hoteluri de 2*- 3*, transport autocar, ghid. *Bonus! Croaziera pe Sena, tur by night si urcare in Turnul Montparnasse. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407. 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter