(P) Maramureș - o sursă permanentă de inspirație pentru boemi

Publicat pe

Plaiurile mioritice ale României sunt o resursă inepuizabilă pentru vacanțe memorabile, iar ținutul maramureșean te conduce pe drumuri fascinante, cu un aer aparte, păstrat prin farmecul locurilor, localnicii care își prețuiesc tradițiile și obiceiurile, și peisajele naturale care îți taie răsuflarea.

 

Descoperă Maramureș prin cel mai popular program turistic Europa prin Europa Travel, de la turoperatorul low-cost Europa Travel care te întampină cu cele mai mici tarife la toate pachetele de vacanță cu autocarul și servicii excelente.

 

Vizite deosebite în drum spre Maramureș

 

Una dintre primele opriri ale circuitului este cât se poate de specială, în Sighișoara, unde vei avea ocazia să explorezi splendida Cetate medievală, care a fost și inclusă în Patrimoniul Mondial al UNESCO în anul 1999. Aici vei descoperi un important edificiu al cultului evanghelic, Biserica din Deal, aflată pe bine-cunoscutul Deal al Școlii, care este a patra biserică gotică ca mărime din Transilvania.

 

Drumul care te poartă mai departe spre Maramureșul istoric îți scoate în cale comuna Săpânța, care găzduiește Cimitirul Vesel – singurul loc de acest fel din lume, faimos pentru cele peste 800 de cruci colorate, bogat ornamentate cu picturi naive și cu epitafuri umoristice. Precum și Biserica de lemn Peri, despre care se spune că are cea mai înaltă turlă de lemn, din lume. Admira renumitele porți maramureșene, în abundența lor de pe Valea Izei, și vizitează mai Biserica din lemn din Bogdan Vodă, care ar fi fost construită în anul 1718.

 

Îți propunem o incursiune în literatura română, începând cu fostul sat Hordou din județul Bistrița-Năsăud, actualmente Coșbuc, unde poți vizita Casa Memorială a lui George Coșbuc, apoi, în Prislop, se găsește casa scriitorului Liviu Rebreanu, iar în județul Suceava, vei descoperi fostul sat Stupca, unde este binevenit un popas la Casa Memorială a compozitorului Ciprian Porumbescu.

Bucovina, cel mai important complex de mănăstiri

Cunoscută și apreciată pentru numeroasele mănăstiri și biserici construite de foștii domnitori și boieri moldoveni, Bucovina te așteaptă într-o mare de culori și stiluri arhitecturale deosebite, care în timp s-au consacrat ca adevăratele simboluri ale țării, așa cum este de pildă „albastrul de Voroneț'. Această mănăstire, cunoscută și sub numele de „Capela Sixtină a Estului', este unul dintre cele mai importante edificii de cult ale țării, alături de altele precum Mănăstirea Humor, Sucevița, Moldovița, Arbore sau Putna, toate înscrise în patrimoniul cultural universal al UNESCO.

 

De Geanina Ichim

Europa prin Europa Travel

Oferta Speciala Circuit Maramures – Tarif: 875 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 2*-3*, transport autocar, servicii ghid din partea agentiei. *Date de plecare: 22.07; 02.09! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter