(P) Milano – unul dintre cele mai elegante orașe din Europa

Publicat pe

Stilatul oraș italian, Milano are un caracter aparte ce îl diferențiază de alte destinații europene, îmbinând armonios arta, cultura și moda cu obiectivele istorice și obiceiurile frumoase. Într-o metropolă elegantă cum este Milano, shopping-ul reprezintă cea mai mare atracție datorită galeriilor comerciale numeroase cu care se laudă orașul oriunde în lume.

 

De altfel, Milano se întrece cu Paris și New York la titlul de capitala mondială a modei, aici aflându-se numeroase case de modă și ateliere ale unor designeri faimoși, pentru care orașul a devenit în ultimii ani unul dintre cele mai aglomerate din lume, cu precădere în perioada de desfășurare a celebrului evenimente Săptămâna Modei.

 

Dacă ajungi în Milano cu prilejul vacanței de 1 Mai, ai posibilitatea să descoperi o destinație cosmopolită, plină de viață și de istorie care te va fermeca cu siguranță.

 

După o sesiune de shopping pe celebra arteră Oro Quad care include câteva străzi comerciale unde se găsesc magazinele importante precum Gucci, Armani, Prada, Missoni, Versace sau Valentino, dar și ateliere ale meșterilor locali, trebuie să descoperi și cele mai populare obiective turistice.

 

Atracții istorice și religioase

Nu trebuie să ratezi Galleria Vittorio Emanuele II un monument istoric important proiectat de Giuseppe Megnoni, cu domuri din sticlă, unde se găsesc o mulțime de magazine de lux, restaurante și cafenele, fiind locul preferat de shopping al italienilor. Acesta este totodată, și un loc popular de promenadă unde pot fi observate magnificele mozaicuri care prezintă continentele Europa, Africa, Asia și America dar și Știința, Arta, Industria și Agricultura.

 

Simbolul orașului este Duomo di Santa Maria Nascente, pe scurt, Domul din Milano. Catedrala este a treia biserică romano-catolică ca mărime din lume, cu un dom ce atinge înălțimea de 157 metri. Cele 135 de turle impresionante împreună cu fațada gotică spectaculoasă, clasează catedrala în topul celor mai frumoase edificii religioase din Europa.  La fel de impozantă este și catedrala bizantină San Lorenzo Maggiore, considerată cea mai veche din oraș ridicată în secolul al IV lea și renovată în totalitate în jurul secolului al XVI lea.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale City Break 1 Mai

City Break Milano – tarife de la 127 euro/persoana, 2 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, taxe de aeroport. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter