(P) Parga, cel mai frumos orășel venețian din Marea Ionică

Publicat pe

Ancorat între stânci și dispus în jurul unor golfulețe turcoaz ale Mării Ionice, Parga a fost un oraș bogat încă din cele mai vechi timpuri. Prima sa mențiune datează din jurul anului 1387 și era considerat unul dintre cele mai importante orașe din regiunea Epir.

 

Europa Travel, cel mai mare turoperator low-cost din România!

 

Dacă ți-ai propus să descoperi Parga în acest sezon, profită de ofertele speciale de la Europa Travel și alege un sejur de 6 nopți de cazare, cu autocarul la cele mai mici tarife de pe piață. De altfel, Europa Travel este singurul turoperator din România care a introdus sejururile de 6 nopți pentru vacanțele cu autocarul în Grecia!

 

Sub cârmuirea nomazilor în 1401, localnicii au ridicat în Parga prima fortăreață care avea să-i apere de atacurile piraților. Mai târziu cetatea avea să fie întărită cu bastioane, turnuri de observație și ziduri groase, de către venețienii care au cucerit orașul și au lăsat tot mai mult amprenta pe stilul arhitectural al locului.

 

În timpul administrației acestui popor, Parga devine un important centru comercial și un bun punct de plecare spre popularele insule Corfu și Lefkada. Văzând că orășelul prosperă din ce în ce mai mult, venețienii pregătesc noi strategii comerciale și încep să planteze tot mai mulți măslini. După câțiva ani, plantațiile devin atât de bogate încât în oraș sunt dezvoltate zeci de prese de ulei, ateliere unde sunt sculptate obiecte din lemn și fabrici de săpun.

 

Escapadă de shopping în Parga

 

Chiar și după ce Parga a fost vândută de britanici lui Ali Pașa, orașul a rămas unul dintre cele mai prospere. Astăzi, deși puternic influențat de cele două popoare – venețieni și otomani, Parga și-a păstrat stilul autentic grecesc. În fiecare vară devine destinația preferată de vacanță a românilor, italienilor, britanicilor și polonezilor care găsesc aici plaje paradisiace și numeroase posibilități de petrecere a timpului liber.

 

Cultura măslinilor a fost menținută până în zilele noastre chiar dacă multe dintre fabricile cu prese de ulei au fost închise de ani buni. Fabricarea uleiului, a săpunului din măsline și a produselor de make-up pe bază de ulei de măsline, a rămas principala ocupație a sătenilor.

 

Dacă ești pasionat de shopping poți merge la cumpărături în portul orașului, înconjurat de numeroase case dispuse pe două etaje zugrăvite în culori pastelate tipic venețiene. Pe bulevardul principal se găsesc cele mai multe magazine de suveniruri și produse tradiționale și tot aici, zeci de cafenele boeme, taverne pitorești și retaurante pescărești.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Parga

Vila Stella 2*  – tarife de la 199 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.    

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter