(P) Pelerinaj spiritual în cele mai pitorești zone ale României

Publicat pe

Marile bogății ale țării – istorice, culturale, spirituale sau naturale – fac ca orice escapadă să fie una plină de inspirație, liniște și relaxare. În ultimii ani, au devenit tot mai căutate pelerinajele la mormântul părintelui Arsenie Boca, la care trebuie să ajungi măcar o dată ca să te încarci spiritual atât prin semnificația creștină, cât și prin minunățiile acestei regiuni pitorești în care este poziționat.

 

Idilica Țară a Hațegului

Mănăstirea Prislop, splendid poziționată într-o poiană desprinsă parcă din povești, la 13 km de orașul Hațeg, la o altitudine de aproximativ 600 de metri, este înconjurată de păduri luxuriante și grădini pline cu flori colorate, care îți vor umple sufletul de bucurie și liniște interioară. Mănăstirea Prislop, declarată monument istoric, este unul dintre cele mai importante edificii de cult ale Transilvaniei și aduce alinare enoriașilor și vizitatorilor săi încă din secolul al XVI-lea.

Așază-te pe iarba moale și ascultă susurul pârâului Silvaș, care trece prin curtea mănăstirii, și dă-ți voie să visezi la frumusețile pe care țara noastră le adăpostește. Descoperă, mai jos de mănăstire, frumoasele sate tradiționale Silvașu de Sus și Silvașu de Jos, pe care nu le ratează niciun pelerin.

Vizite pline de inspirație în împrejurimi

Pelerinajul la mormântul părintelui Arsenie Boca este o bună ocazie pentru a descoperi în drumul tău și alte locuri deosebite, cum ar fi Mănăstirea Polovragi, edificiu de cult de seamă din secolul al XVII-lea în Țara Românească, situată în apropiere de Târgu Jiu, într-un cadru pitoresc la poalele munților.

Ridicată în stil bizantin, mănăstirea ce poartă hramul Adormirii Maicii Domnului impresionează nu doar prin exteriorul frumos ornamentat, dar și prin interiorul bogat în picturi specifice școlii brâncovenești. În cadrul muzeului mănăstirii vei putea admira și alte icoane pe sticlă și pe lemn deosebite, precum și o colecție impresionantă de cărți vechi.

Drumul îți poartă pașii spre Tismana, unde vei descoperi una dintre cele mai vechi așezări de cult din Țara Românească, ce poartă același hram, al Adormirii Maicii Domnului. „Pictată' de marii poeți ai țării în cele mai frumoase cuvinte – o lume de închipuiri, de basme, îi spunea Alexandru Vlahuță, Tismana își cucerește și astăzi vizitatorii printr-un farmec de nedescris, atât al construcției în sine, cât și al frumuseților din împrejurimi.

Pe drumul tău, te poți opri și la Mănăstirea Lainici. A fost supranumită „mireasa' din defileul Jiului, datorită fațadei sale de un alb pur, fiind o dovadă a rezistenței eroice a credinței, de-a lungul timpului a trecut prin diverse încercări de pe urma comuniștilor, lăsând astăzi un minunat loc de pelerinaj bogat atât pe exterior, cât și pe interior.

 

De Geanina Ichim

Oferta Speciala Pelerinaj la Prislop

Tarif: de la 179 lei/persoana, o noapte de cazare in Straja, la vile, transport autocar, vizitele cuprinse in program, teolog/preot/insotitor de grup. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407. 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter