(P) Plaje de top pe Insula Zakynthos

Publicat pe

Însorită și luxuriantă, Zakynthos este una dintre cele mai populare insule din Grecia, vizitată de circa 3 milioane de turiști pe an grație plajelor sale spectaculoase, perfect încadrate de apele turcoaz ale Mării Ionice. Dacă ajungi aici în acest sezon estival, iată 8 dintre cele mai încântătoare plaje din Il Fioare di Levante.

Peisaje demne de cărțile poștale


Imaginea iconică a insulei este Plaja Navagio, o fâșie din nisip alb-gălbui izolată între pereți de stânci, putând fi accesibilă doar cu vaporul. Exclusivista plajă, pare o frântură din paradis, cu apele sale turcoaz pline de bancuri de pești și stânci de corali, astfel că mii de turiști se înghesoaie să o descopere în fiecare zi. 

Aici se află și cea mai fotografiată epavă de navă, cea a vasului de contrabandiști italieni – Panagiotis, care ar fi eșuat în golf în jurul anului 1980. Cel mai bun mod să surprinzi panoramele uluitoare asupra Plajei Navagio este de pe stâncile din împrejurimi, mergând pe drumul ce leagă satele Volimes şi Anafonitria. 

Pe coasta de nord a insulei, la numai 6 km distanță de stațiunea Alykes, te poți retrage pe o plajă idilică și … unică. Xygia este singura plajă din Zakynthos traversată de un izvor sulfuros ce se varsă în mare, motiv pentru care poartă supranumele de SPA-ul natural al Greciei. Xygia Beach este compusă din mici pietricele albe, precum boabele de orez, și este mângâiată de ape de un azuriu-lăptos bogate în colagen. 

Una dintre plajele cu farmec sălbatic pe care nu le poți rata este Dafni, ce se arcuiește elegant în jurul unui golf liniștit de pe coasta de est a insulei. Nisipul fin și auriu, asemeni unor dune, este perfect pentru lenevit sub soarele mediteraneean, aerul rustic datorându-se numeroșilor măslini sălbatici ce brodează întreaga coastă. Plaja Dafni dispunde de un beach bar unde poți servi calamari și caracatiță la grătar, dar și șezlonguri cu umbreluțe de închiriat.

Pasionații de scufundări aleg să descopere Plaja Porto Vromi din zona Volimes, cumva izolată între stânci acoperite cu vegetație luxuriantă. Apele albastre sunt adânci și bogate în formațiuni calcaroase, corali, bancuri de pești, căluți și stele de mare, așa că este un fel de Mecca pentru scafandri

Ținutul țestoaselor Caretta Caretta

Preferata familiilor cu copii și a turiștilor dornici de relaxare, Plaja Kalamaki este una dintre cele mai lungi și late din Zakynthos. Fâșia de nisip foarte fin și auriu ce se arcuiește în jurul Golfului Laganas face parte din Parcul Național Marin, datorită faptului că aici își depun ouăle țestoasele protejate Caretta Caretta

Considerată a fi una dintre cele mai bune plaje, Banana te așteaptă cu nisipuri fine, ape calme și azurii, vegetație luxuriantă ce brodează întregul golf și numeroase baruri și taverne tradiționale. Banana Beach, aflată la numai 14 km distanță de capitala Zante, este locul perfect dacă îți dorești o pauză de relaxare departe de aglomerația stațiunilor populare. 

Plaja Laganas este una dintre cele mai aglomerate, deservind stațiunea cu același nume, fiind un magnet pentru tinerii dornici de distracție, aici reunindu-se cele mai diverse baruri și cluburi de pe insulă. Fășia lungă de nisip auriu cu formă de semilună este mângâiată de apele calme ale Mării Ionice. 

În imediata apropiere de Laganas găsești și Cameo Island, o insuliță privată ce dispune de o plajă din prundiș gri, încadrată între stânci și decorată cu perdeluțe albe ce îi dau un farmec aparte. 

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

de Mădălina Isar

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Zakynthos – tarife de la 318 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa la studio 3*, transport avion (cursa charter Blue Air), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecare din 16.09, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la [email protected].

Sursa foto: pixabay.com

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter