(P) Prelungește vara într-o vacanță pe Insula Corfu!

Publicat pe

Corfu este o perlă grecească din inima Mării Ionice care își întâmpină vizitatorii cu peisaje luxuriante, o viață de noapte fulminantă, o mulțime de obiective istorice și tradiții moștenite din străbuni.

Kerkyra a fost călcată de bizantini, venețieni, francezi și britanici, fiecare popor lăsând aici o puternică amprentă culturală. Din acest motiv, Corfu este catalogată drept insula grecească cu unele dintre cele mai frumoase obiceiuri, fiind de altfel și singura care nu a cedat în fața asupritorilor otomani. Cetăți, palate sau mănăstiri fortificate, sunt doar o parte dintre minunile insulei care au rezistat împotriva atacurilor, astăzi sfidând efectiv timpurile moderne. 

Monumente de patrimoniu … 

Corfu este plină de bogății arhitecturale – de la fortărețele venețiene din capitala Kerkyra, Mănăstirea Sfântului Spiridon, Castelul Îngerilor aflat aproape de Paleokastritsa, Palatul Achillion din Gastouri, Cetatea bizantină Gardiki sau Băile Romane din satul Acharavi, sunt doar o parte dintre obiectivele pe care merită să le descoperi aici.

Binecuvântată cu o vreme plăcută până târziu în toamnă, Corfu este perfectă de vizitată în luna septembrie, când au loc o mulțime de evenimente culturale menite să-i atragă în continuare pe turiști. În plus, plajele sale te așteaptă să te relaxezi la soare, iar apele mării sunt calde și liniștite. Sunt o mulțime de stațiuni pe care merită să le descoperi, fie că ești pasionat de istorie sau că ești dornic de experiențe relaxante. 

Cele mai populare stațiuni din Corfu

Paleokastritsa este bijuteria insulei Corfu, o stațiune verde cu șase plaje din nisip alb și stânci, ce se arcuiesc în jurul a trei golfuri cu apă de un albastru-smarald. Este locul cu peisaje inconfundabile, de care te îndrăgostești la prima vedere, și unde, potrivit mitologiei, eroul Odiseu a naufragiat, fiind salvat de Nausicaa, fiica regelui fenicienilor. 

La fel de căutată de turiști este și stațiunea Sidari. Vechiul sat de pescari s-a dezvoltat rapid începând cu anii `80, datorită spectaculosului Canal d`Amour, un golf întretăiat de stânci în nuanțe de galben-ocru, ce formează un fel de canal natural. Legenda spune că, îndrăgostiții care înoată împreună în aceste ape azurii, vor rămâne pentru eternitate împreună. 

Una dintre stațiunile cu cea mai dezvoltată viață de noapte din Corfu este Ipsos, aflată la numai 15 minute distanță de capitală. Plaja sa din prundiș este perfect încadrate de ape clare și calme, dispune de șezlonguri cu umbreluțe, beach baruri și centre nautice, fiind deținătoare de Steag Albastru. Ipsos mai este cunoscută și pentru dealurile sale acoperite cu măslini și lămâi, de unde poți avea o priveliște deosebită spre coasta Albaniei. 

Pentru momente relaxante petrecute la soare poți alege stațiunea Gouvia, recunoscută pentru plaja sa din nisip fin, intrarea lină în marea turcoaz, atmosfera tradițională și apusurile magice. Portul orașului este unul dintre cele mai dezvoltate din Corfu, fiind un excelent punct de plecare spre insulița Lazaretto, ce adăpostește ruinele Bisericii Agios Dimitrios ce a fost folosită la un moment dat ca loc de carantină pentru suferinzii de lepră. 

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Corfu – tarife de la 389 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa la Casa Dei Venti, transport avion (cursa charter Blue Air), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecari din 09.09; 16.09 si 23.09, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la [email protected]

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter