(P) Skiathos, cea mai cosmopolită insulă din Sporadele de Nord

Publicat pe

Începutul lunii septembrie coincide cu cea mai bună perioadă pentru o escapadă relaxantă în Skiathos, una dintre cele mai încântătoare destinații din Marea Egee. În plus, tarifele la vacanțe sunt acum tot mai tentante datorită Ofertelor Speciale pregătite de AeroVacanțe. Turoperatorul a reintrodus în acest sezon și pachetele cu zbor direct din Timișoara, motiv pentru care tot mai multe familii cu copii și-au rezervat un sejur în Skiathos.

Skiathos este insula grecească cu cele mai multe plaje raportate la dimensiunea sa de numai 50 kmp, calitatea serviciilor turistice este ridicată, iar atmosfera este una tihnită pe toată perioada anului. Peisajele sale pitorești cu păduri de pini pe fundal și marea în nuanțe de verde smarald, apropierea de alte insule din arhipelagul Sporadelor și gastronomia excelentă, sunt alte motive pentru care merită să petreci finalul sezonului estival, în acest colț de paradis. 

Destinație prietenoasă la tarife accesibile!

Consacrat ca realizator de chartere cu avion către mult îndrăgita destinație Grecia – pe care o cunoaște în cele mai mici detalii, AeroVacanțe este singurul turoperator din România care deține în portofoliul său zboruri directe spre Insula Skiathos, cu plecări din București, Cluj Napoca și Timișoara. Agenția organizează sejururi complete cu servicii de calitate, hoteluri atent selecționate și ghizi cu experiență și spre alte locuri îndrăgite de turiștii români, precum Insula Lefkada sau Insula Paros. 

Insula Skiathos se află la numai o oră de zbor din București, ceea ce o transformă într-o destinație excelentă pentru familiile cu copii care nu vor să călătorească prea departe de casă, dar și pentru tinerii îndrăgostiți sau grupurile de prieteni dornici de escapade relaxante. Pachetele turistice în Skiathos includ: 7 nopți de cazare și masă conform ofertei, zbor charter din București, Cluj Napoca sau Timișoara, transfer aeroport-vilă-aeroport, taxe aeroport (95 euro/persoană) și asistență turistică – la tarife tentante (începând de la 259 euro/persoană)!

Chiar dacă nu este nici cea mai populară, dar nici cea mai mare insulă din Marea Egee, Skiathos este un adevărat magnet pentru celebrități. Kurt Russell, Richard Branson, Edward Fox, Goldie Hawn sau Florin Piersic sunt doar câteva dintre personalitățile care și-au petrecut vacanța aici sau chiar dețin proprietăți în Skiathos. 

Locuri pe care trebuie să le vezi în Skiathos

Skiathos însumează circa 60 de plaje, fiecare cu farmecul său aparte, însă cea mai cunoscută este Koukounaries Beach. Se spune că, dacă nu pășești pe cel mai fin și auriu nisip din Grecia este ca și cum ai fi mers la Paris și nu ai vizitat Turnul Eiffel. Întreaga zonă de coastă este păzită de o pădure deasă de pini, declarată arie națională datorită numeroaselor specii de păsări, plante și insecte pe care le găzduiește. 

Amplasată într-un decor fascinant în inima unei păduri de pini, destul de aproape de aeroport, se află Mănăstirea Evanghelistria – unde peisajele pitorești și liniștea te vor fermeca. Aici a fost țesut și arborat pentru prima dată, în anul 1807, drapelul Greciei, iar călugării de la mănăstire abia așteaptă să îți spună povestea… 

Kastro, cel mai mare oraș medieval din Skiathos, este locul unde ai parte de cele mai lungi lecții de istorie. Cetatea din piatră clădită de venețieni pe vârful unei stânci, în partea de nord a insulei, îți oferă vederi panoramice asupra Mării Egee. Vizitează fosta capitală unde încă se mai păstrează zidurile fortificate, ultima biserică din cele 20 care au fost ridicate începând cu secolul al XII lea, dar și ruinele unor clădiri cu rol administrativ. 

Cea mai exclusivistă zonă din capitala Skiathos este Peninsula Bourtzy, o limbă de pământ mărginită de cactuși sălbatici, palmieri, măslini și hibiscus, aflată între cele două porturi ale orașului, unde se află un teatru în aer liber, dar și o terasă cochetă cu vederi spre insulița Tsougria. 

Strada Pernelor ce merge paralel cu zona portului vechi, este cel mai bun loc de relaxare din Skiathos Town. Zona este ticsită de baruri cu terase exterioare unde băncile și scaunele sunt frumos decorate cu zeci de pernuțe colorate și fotolii puf, o tradiție începută de un localnic în urmă cu câțiva ani, fiind locul ideal unde poți petrece o după-amiază leneșă. 

Evadează jumătate de zi pe insulița Tsougria aflată la numai 2 km distanță de capitala Skiathos, plutind pe apele de smarald ale Mării Egee. Zona foarte luxuriantă, fiind dominată în cea mai mare parte de pini bătrâni, rodii, măslini și lămâi sălbatici, iar mica plajă din prundiș reprezintă refugiul perfect pentru cuplurile de îndrăgostiți.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter