(P) Santorini, insula din povestirile lui Jules Verne

Publicat pe

Apusurile de soare fabuloase, orașele albe, bisericile cu ale lor cupole albastre, casele sculptate în lavă pietrificată, străzile șerpuitoare, plajele din pietricele negre ori roșii, artiștii și viața de noapte, toate i-au adus renumele insulei Santorini, de cea mai romantică destinație din lume.

 

Tărâmul de poveste al Greciei

 

Acest loc, de văzut măcar o dată în viață te hipnotizează prin caldera vulcanică și apele în nuanțe de albastru lapis lazuli. Desprinsă parcă dintr-un postcard, Santorini este învăluită în legende, insula stând la baza mitului Atlantidei, despre care se spune că s-ar fi scufundat odată cu marea erupție vulcanică a insulei, care a produs și distrugerea civilizației minoice în urmă cu aproape 4 mii de ani.

 

Cea mai sudică dintre insulele Arhipelagului Ciclade, din Marea Egee, Santorini este un fel de muză pentru artiștii de pretutindeni și din toate timpurile. Cel mai cunoscut roman de călătorie care a avut ca sursă de inspirație această insulă a fost– 'Insula Misterioasă', al marelui Jules Verne, iar cel mai recent dintre romanele ce au ca temă insula Santorini, publicat în 2013, este 'Sunset in Oia', scris de tânăra jurnalistă Sheila Busteed.

 

Pe insulă s-au perindat pictori, muzicieni și vedete internaționale care au văzut potențialul turistic al locului și au dezvoltat aici galerii de artă, case de vacanță sau mici afaceri locale.

 

Simbolul insulei Santorini este orașul Oia, prezentat în mii de picturi, fotografii și cărți poștale, pe toate ghidurile turistice și suvenirurile grecești.

 

Oia, cea mai frumoasă așezare de pe insulă

Mica așezare de pe caldera vulcanului oferă cele mai frumoase apusuri de soare din lume, pentru care Santorini a devenit atât de iubită de romantici, cupluri, boemi și artiști. Casele cu domurile albastre care se identifică cu cerul și marea, cu fațade de un alb sclipitor, străzile în pantă pavate cu pietre de mare și bisericile impozante, toate sunt colorate în nuanțe de galben auriu și portocaliu intens atunci când cercul soarelui, precum o portocală imensă, se pierde în apele sclipitoare ale Mării Egee.

 

De Mădălina Isar

Early Booking Sejur Santorini

Flora Studios  – tarife de la 161 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter