(P) Spania și Portugalia – destinații de explorat în această vară!

Publicat pe

Mângâiate de soare pentru mai bine de 300 de zile pe an, Spania și Portugalia, cu palatele și castelele lor desprinse din basme, orașele pline de viață și istorie, și minunile naturale întinse la tot pasul, sunt locuri de văzut cel puțin o dată în viață.

Europa Travel îți oferă ocazia perfectă să descoperi cele două destinații populare din Europa într-un circuit cu avionul de 13 zile, în care să bifezi frumoase atracții spaniole și portugheze.

Spania: Madrid, Andaluzia, Barcelona și Valencia

Extrem de diversă și înțesată de istorie, Spania te surprinde la orice pas, fie că vorbim despre plajele generoase de pe Costa Brava, ori că facem referire la orașele medievale din Andaluzia, celebră pentru arhitectura maură. Turistul cu sete de cultură și distracție are de ales dintr-o gamă variată de locuri spaniole pe care să le exploreze.

Europa Travel îți propune în acest circuit complet să descoperi Madrid. Capitala Spaniei vibrează de voie bună, dar în același timp își păstrează aerul regal marcat prin edificii de patrimoniu precum Palacio Real, Puerta del Sol sau Catedrala Nuestra Segnora. Vizitează aici și impresionantul Muzeu Prado ce găzduiește una dintre cele mai bogate colecții de artă din Europa, începând cu secolul al-XIV-lea și până în secolul XIX.

Nu departe de Madrid, poți vizita alături de Europa Travel și Mănăstirea cu Palatul El Escorial – simbol al monarhiei spaniole ce face parte din UNESCO, dar și Vale de los Caidos – un monument ridicat eroilor căzuți în timpul Războiului Civil, aflat în inima Munților Sierra de Guadarrama.

Destinație expresivă și plină de tradiții, Andaluzia este cea mai mare regiune a Spaniei ce se întinde între malurile Mediteranei și Oceanul Atlantic. Descoperă, alături de Europa Travel, Cordoba, orașul dansului flamenco și al toreadorilor, cu al său centru vechi parte din UNESCO. Nu rata aici, Mezquita – Marea Moschee, despre care se spune că este unică în lume grație arhitecturii islamice spaniole, dar și pentru suprafața uriașă pe care o ocupă de până la 24.000 de metri patrati.

Capitala Andaluziei, Sevilla te uimește cu magnifica fortăreață Alcazar, a treia cea mai mare structură de apărare în stil maur din Europa. Tot aici poți să pornești pe urmele lui Cristofor Columb, unde trebuie să vizitezi Mormântul Navigatorului ce a descoperit America. În timp ce în Granada supranumită și 'perla coroanei Andaluziei', fă un tur complet al orașului sau pornește în excursii opționale de la Europa Travel, spre Complexul Alhambrei ce include mai multe structuri maure, palate cu grădini exotice umbrite de rodii, portocali și măslini.

Din turul Spaniei nu pot lipsi orașele Barcelona și Valencia, diverse și artistice, unde te poți bucura de cele mai tari experiențe de vacanță. Dacă în Barcelona poți vizita locurile pe care Gaudi și-a lăsat amprenta: Sagrada Familia, Casele Gaudi sau Parcul Guell, în Valencia ai posibilitatea să descoperi Orașul Artelor și Științei.  

Portugalia: Lisabona, Sintra și Porto

Chiar dacă este una dintre cele mai populare destinații europene, Portugalia reușește să rămână autentică în ciuda numărului tot mai mare de turiști.

Lisabona, aflată la limita dintre tradiție și modernitate, este locul unde ai parte de momente de vacanță unice. Poziția sa ideală pe malul râului Tejo și numărul mare de edificii de patrimoniu, fac ca Lisabona să fie considerată una dintre cele mai frumoase capitale europene. Simbolurile locului sunt Turnul Belem din cartierul cu același nume, Mănăstirea Jerónimos din secolul al-XVI-lea și Cartierul Alfama împărțit în străzi labirintice, dominate de Castelul São Jorge, atracții pe care le poți descoperi alături de Europa Travel.

La mică distanță de Lisabona se întinde Sintra, un orășel păzit de Palacio da Pena – palatul din poveștile Walt Disney, cu turnuri și cupole pastelate, la baza căruia se întind grădini tropicale cu plante rare. Din palatul prințeselor ai cele mai bune vederi spre Castelul Maur cu zidurile sale de apărare ce se întind ca niște panglici în jurul dealului semeț.

Circuitul de la Europa Travel include și vizitarea orașului Porto, renumit pentru soiurile dulci de vinuri, peisajele pitorești, centrul istoric din UNESCO și casele pastel și cocoțate pe o colină.  

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Circuite Europa prin Europa Travel

Circuit Spania – Portugalia – Tarif: 899 Euro/persoana, 11 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 2*-3*, transport avion Bucuresti – Madrid si Barcelona – Bucuresti, autocar local pentru realizarea itinerariului, asistenta turistica. *Oferta speciala:– BONUS excursia la Gibraltar, valabila pentru inscrieri pana la 11 Mai Aprilie 2018! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter