(P) Sporturi nautice în Corfu - insula aventurierilor

Publicat pe

Cel mai bun mod prin care poți surprinde frumusețea insulei Corfu poate fi o croazieră în jurul plajelor sale pitorești, descoperind pe rând golfuri străjuite de stânci și lagune turcoaz. La fel de bine, dacă ești pasionat de scufundări, surfing, wakeboarding sau schi nautic, te poți aventura în stațiuni precum Paleokastritsa, Ipsos, Sidari sau Kavos, locuri ce găzduiesc numeroase centre nautice.

Corfu este un magnet pentru pasionații sporturilor nautice, apele Mării Ionice sunt cristaline, liniștite sau spumoase în funcție de coasta pe care te afli, și majoritatea stațiunilor găzduiesc centre de unde poți închiria echipamentul necesar sau poți lua diverse cursuri sub atenta supraveghere a practicanților profesioniști. Luna septembrie este ideală pentru o escapadă în Corfu, mai ales dacă ești dornic de aventuri pe mare – vremea este perfectă pentru răsfăț sub soare, iar plajele sunt mai puțin aglomerate decât în vârf de sezon. 

Scufundări în ape precum smaraldul

Paleokastritsa este cea mai dezvoltată stațiune corfiotă, dar și una dintre cele mai frumoase din Grecia. Cele trei golfuri ale sale ascund șase plaje idilice (trei dintre ele sunt moderne, cu șezlonguri, umbreluțe, beach baruri sau centre nautice, iar alte trei sunt sălbatice, pitite între pini și stânci). 

Unul dintre locurile perfecte unde să te aventurezi în sesiuni de scuba diving sau snorkeling este zona La Grotta, unde se află un beach bar cu același nume, ce funcționează continuu încă din anul 1960. Pentru a ajunge aici trebuie să cobori circa 150 de trepte săpate în stâncă, însă efortul depus merită cu desăvârșire odată ce vei surprinde apele de o mare claritate, iar stâncile le încadrează perfect. 

Croazieră spre Blue Lagoon și insulele Paxi și Antipaxi

Dacă ai permis de navigație și îți plac călătoriile pe mare poți închiria un velier în descoperirea unor locuri de vis precum Benitses, Lefkimi sau Kassiopi. Cei mai mulți dintre turiști preferă însă să se relaxeze într-o croazieră pe un iaht modern care navighează în jurul coastei insulei Corfu și include opriri în cel mai spectaculos golf din Marea Ionică: Laguna Albastră. Aici s-au turnat câteva scene din celebrul film de dragoste și aventură – Blue Lagoon. Continuă croaziera cu descoperirea insulițelor pitorești Paxi și Antipaxi și relaxează-te pe ale lor plaje mici și pietroase.

Înot în Canalul Dragostei 

Stațiunea Sidari este una dintre cele mai căutate din Corfu, datorită nisipurilor sale fine și aurii, dar și pentru că aici se află un loc de legendă. Canal d`Amour îi atrage pe îndrăgostiții din toată lumea.  Nu doar pentru că legenda spune că cei care înoată în canal vor rămâne pentru eternitate împreună, dar și pentru că marea are aici nuanțe de un albastru-azuriu precum cerul. Golful este perfect încadrat de stânci semețe în nuanțe de galben-miere ce formează un fel de canal natural. 

Schi nautic și wakeboarding în Kavos

Stațiunea Kavos este unul dintre locurile preferate de tinerii dornici de adrenalină. Aici vei găsi cea mai dezvoltată viață de noapte din Corfu, dar și o mulțime de centre nautice, motiv pentru care mii de turiști se aventurează aici. Dacă ești dornic să experimentezi schiul nautic sau deja ai avansat și ești mare practicant de wakeboarding, Kavos este locul ideal unde să îmblânzești valuri. 

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Corfu – tarife de la 389 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa la Casa Dei Venti, transport avion (cursa charter Blue Air), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecari din 16.09 si 23.09, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la [email protected]

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter