Premiera documentarului „Colectiv” la Festivalul de Film de la Veneția. Spectatorii au fost emoționați până la lacrimi

Publicat pe

Documentarul „colectiv', în regia lui Alexander Nanau, a avut proiectat în premieră, miercuri, la Festivalul de Film de la Veneția. Spectatorii au fost emoționați, unii chiar au lăcrimat la vederea șcenelor șocante. 

Peste 400 de persoane au urmărit în premieră documentarul „colectiv', primul film documentar românesc selectat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția.

Documentarul începe cu incendiul care a avut loc în clubul Colectiv din București pe 30 octombrie 2015, în urma căruia 64 de persoane au decedat și 186 au fost rănite, și urmărește consecințele lui pe perioada unui an și trei luni, până spre finalul lunii decembrie 2016, după alegerile parlamentare câștigate de Partidul Social Democrat.

Filmul aduce în atenția publicului cele mai importante episoade din acea perioadă. Incendiul și victimele, suferința celor lăsați în urmă, agonia supraviețuitorilor, investigațiile publicate de echipa Gazetei Sporturilor de la acea vreme, ziariștii Cătălin Tolontan, Mirela Neag și Răzvan Luțac, urmările acelor dezvăluiri – scandalurile HexiPharma și Malaxa, care au dus la cercetări oficiale și protestele antiguvern ale cetățenilor -, mișcările de stradă, căderea Guvernului Ponta și instalarea guvernului tehnocrat, cele șapte luni de mandat ale lui Vlad Voiculescu ca ministru al sănătății în Cabinetul Cioloș.

Și, mai apoi, scandalul de la Spitalul Sfânta Maria din jurul transplanturilor pulmonare, ai căror protagoniști au fost același Vlad Voiculescu și Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Premieră în cadrul documentarului „colectiv'

În premieră, câteva secvențe filmate în clubul Colectiv în timpul incendiului. Sunt imagini de la mai multe camere, cele mai puternice provenind din arhiva supraviețuitorului Mihai Grecea.

Reacții după premiera documentarului „colectiv'

„Mi-a plăcut mult (n.red. filmul). Pentru că este un denunț important făcut în scopuri bune. Îmi pare o abordare bună asupra politicii din România.”, a spus o spectatoare italiancă.

„A scos la iveală un incident care se poate întâmpla în numeroase țări. Este vorba despre un caz de corupție care poate fi extins în lume.
Citeşte întreaga ştire: Primele impresii ale publicului după premiera documentarului „colectiv' la Festivalul de Film de la Veneția. „Un denunț important, făcut în scopuri bune”, a completat o spectatoare din Milano.

„Îmi este foarte greu să vorbesc. Sunt foarte emoționată. Nu cred că este ficțiune. Este un documentar. Am apreciat cu adevărat această peliculă. Nu doar în România, cred că și în China, peste tot în lume sunt numeroase probleme sociale.
Citeşte întreaga ştire: Primele impresii ale publicului după premiera documentarului „colectiv' la Festivalul de Film de la Veneția. „Un denunț important, făcut în scopuri bune”, a dezvăluit o spectatoare din China.

Mai multe informații pe libertatea.ro.

Premiera documentarului „Colectiv' la Festivalul de Film de la Veneția. Spectatorii au fost emoționați până la lacrimiPremiera documentarului „Colectiv' la Festivalul de Film de la Veneția. Spectatorii au fost emoționați până la lacrimi

Foto: Libertatea 

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă