(P) Temple enigmatice și locuri exotice, în Egipt

Publicat pe

De la piramidele care domină deșertul, mărețele temple ridicate în vaile fertile scăldate de Nil și pană la plajele albe de la Marea Roșie, Egipt este o țară care te fascinează prin numeroasele sale bogății.

 

În fiecare an peste 12 milioane de turiști ajung în Egipt, atrași de misterele piramidelor și a Sfinxului, de marele muzeu în aer liber Luxor, de templul lui Hatshepsut, complexul Karnak sau de Cairo, capitala agitată care găzduiește unul dintre cele mai mari muzee din lume.

 

Dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru Anul Nou, poți lua în calcul un circuit exotic în Egipt, locul ideal pentru a întampina 2018, grație ofertelor speciale de la Europa Travel. Turoperatorul low-cost și-a diversificat paleta de destinații exotice cu avionul în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, la tarife mici și servicii excelente.

 

Minuni inginerești care domină deșertul

Îți poți începe incursiunea în timp prin bifarea celor trei mari piramide de pe platoul Giza: Marea Piramidă a lui Keops – una dintre cele 7 minuni ale lumii antice care a rezistat timpului, Kefren si Mikerinos, alături de Sfinxul cu trup de leu, simbolul de drept ale Egiptului.

 

Potrivit certătătorilor, pe platoul celor trei mărețe construcții faraonice realizate după legile Universului, s-ar putea afla alte cateva piramide și morminte de regi care încă stau ascunse sub nisipul deșertic. Pasionat sau nu de misterioasele edificii realizate din blocuri masive de piatră, orice vizită în Egipt trebuie să te conducă către cea mai veche piramidă a țării care a fost realizată în trepte pentru regele Djoser.

 

Construcții desăvașite sunt ascunse și în complexul Karnak, unde poate fi observat unul dintre cele mai mărețe temple închinate triadei Amun-Ra-Mut, avand coloane nesfarșite, un lac sacru și numeroase statui de sfinx cu cap de berbec.

Un ținut al misterelor

Egipt este o perlă, un ținut de o reală splendoare, mister și fascinație unde coloanele imense, templele zeilor și mormintele faraonilor, începand cu Luxor, Valea Regilor și încheind cu măreața Alexandria, reprezintă o enigmă pentru cercetătorii din toată lumea.

 

Malurile Nilului sunt dominate pe o parte și de alta de temple și măreții antice, astfel o croazieră pe apele fluviului, poate fi atat relaxantă, cat și interesantă din punct de vedere istoric. Poți înlocui croaziera cu o plimbare scurtă cu feluca pană la celebrele stanci ale insulei Elephantine. Dacă îți plac scufundările ai ocazia să practici activitatea preferată pe Insula Grifton – o lume magică brodată de imense grădini de corali, bancuri uriașe de pești multicolori și vegetație luxuriantă, fiind considerată una dintre cele mai bune zone de scuba diving din întreaga lume.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Revelion 2018 Egipt

Tarif: 609 Euro/persoana, 11 zile (3 nopti in Cairo, 1 noapte tren ruta : Aswan – Cairo, 3 nopti cazare in Hurgada, hotel 4*; 3 nopti vas de croaziera categorie 5*), cazare la hoteluri 4* cu mese si tururi prevazute in program, transport avion, ghid local, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter