(P) Transfăgărășanul – legătură pitorească între Ardeal și Muntenia

Publicat pe

Una dintre cele mai spectaculoase escapade într-o zi călduroasă de vară este pe traseul Transfăgărășanului, care îți descoperă peisaje magnifice pe măsură ce străbați serpentinele ce te poartă până spre nori. De altfel, aceasta este a doua cea mai înaltă șosea alpină din țară, după Transalpina, ajungând la o altitudine de 2042 metri, la Bâlea Lac.

Europa Travel îți propune să te bucuri de o experiență fantastică într-un traseu de o zi, care îți va umple tot timpul cu imagini unice ale Munților Făgăraș. În plus, marele avantaj pe care touroperatorul ți-l oferă este acela de a achiziționa acest circuit prin tichete de vacanță. Călătorește cu Europa Travel oriunde în România, pentru că ai la dispoziție o mulțime de oferte la mare, munte, stațiuni balneoclimaterice sau Delta Dunării.

Circuit la superlativ

Priveliști minunate, aerul montan, culori pline de viață, liniștea care te înconjoară, ești întâmpinat cu toate în acest circuit de la Europa Travel, pentru a petrece momente de neuitat. Ruta Transfăgărășanului începe din comuna Bascov, județul Argeș, și se termină în apropiere de comuna Cărțișoara, la intersecția dintre Sibiu și Brașov.

Drumul care se întinde pe o lungime de 151 km, în timp ce traversează Munții Făgăraș, cuprinde și cel mai lung tunel din țară de 887 metri, precum și alte tuneluri, 27 viaducte și numeroase poduri. O imagine desăvârșită pe care o vei descoperi în cadrul acestui circuit este oferită de Cascada Bâlea, cea mai mare cascadă glaciară din România, care se găsește la o altitudine de 1230 metri.

Popasuri pline de încântare

Circuitul oferit de Europa Travel vine și cu propuneri pentru câteva popasuri splendide și cu mare însemnătate pentru istoria țării, precum Mănăstirea Argeșului, ctitorită de Neagoe Basarab, cea care adăpostește și mormintele familiei regale, inclusiv pe cel al Regelui Mihai I al României. Acest edificiu de cult este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectură din țară, care se mândrește și cu impresionante fresce și picturi murale bine păstrate.

Descoperă și Cetatea Poenari, un monument istoric impresionant din secolul XIV, care domină împrejurimile din vârf de munte. Foarte aproape de aici se găsește și Barajul Vidraru, lung de 307 metri, care leagă Munții Pleașa și Vidraru. În continuare, drumul te poartă de-a lungul râului Capra până la golul alpin, trecând prin dreptul Cascadei Capra.

 

De Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

 

Oferte Speciale Europa prin Europa Travel

Circuit Transfagarasan – Tarif: 155 Lei/persoana, 1 zi, transport autocar, servicii ghid. *NOU! Acum poți plăti sejururile în România și cu tichete de vacanță! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă