(P) Trei locuri antice incredibile din Rhodos

Publicat pe

Sunt multe locuri pe care trebuie să le vezi neapărat în Rhodos, mai ales dacă te interesează trecutul acestei destinații cosmopolite, iar insula se laudă cu o istorie lungă și frumoasă.

 

rhodos

 

Oare ți-ai imaginat vreodată cum ar arăta 'o bucată de pământ aruncată în mare' și creată din dragoste? Potrivit legendelor grecești, cea mai mare insulă din Dodecanez a fost dăruită de zeul soarelui Helios, frumoasei nimfe Roda. Din iubirea lor s-au născut trei copii care au dat numele a trei orașe importante: Lindos, Ialysos și Kameiros, locuri pe care trebuie să le incluzi în bucket list-ul tău.

 

Lindos, orașul alb al insulei

Nicăieri nu vei fi surprins de abundența florilor de hibiscus ca în Lindos. Rozul și albul florilor mititele, asemănătoare cu rozele i-au dat supranumele Rhodosului de Insula Trandafirilor. Dacă alegi să vizitezi Lindos, orașul considerat cel mai frumos de pe insulă, vei vedea o mulțime de floricele colorate, majoritatea aflate pe platoul pe care vei urca pentru a admira panorama uluitoare asupra mării. Mai sus, zărești căsuțe albe înșirate în formă de semicerc, urcând până la cer. Dacă îndrăznești să ridici privirea mai sus de ele, vei vedea că Acropola Lindosului domină întreaga așezare.

 

Ialysos, între antic și modern

La nici 10 km față de cosmopolita capitală Rodos, se găsește al doilea cel mai mare oraș al insulei. Ialysos este un melanj amonios între trecut și modernitate, în care ți se prezintă pefect viața satului, dar care în fiecare sezon estival devine una dintre cele mai populare destinații de vacanță. Ridicat pe o colină peste care domnește o străveche fortificație a unui templu doric, Ialysos este iubit mai ales pentru plaja sa din pietriș scăldată de ape diafane.

 

Kameiros, 'Pompeiul grecesc'

Cel mai mic oraș antic din Rhodos îți predă o mulțime de lecții de istorie. În urma săpăturilor din anul 1929, arheologii au găsit un adevărat muzeu în aer liber, pe care l-au numit ulterior 'Pompeiul grecesc'. Cercetătorii i-au dat un astfel de supranume, pentru că nimeni nu a reușit să ofere o explicație plauzibilă, de ce a fost această străveche așezare părăsită și cum a fost îngropată.

 

de Mădălina Isar

 

Sejur Rhodos http://europatravel.ro/sejururi/pachet/sejur-avion-rhodos-grecia/hotel-noufara/410/3941

Hotel Noufara 2* – de la 374 euro/ persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avion, transferuri, asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter