(P) Tulcea, orașul cultural de la porțile Deltei Dunării

Oraşul Tulcea din Dobrogea, frumos poziţionat pe şapte coline din Dealurile Tulcei, este unul dintre cele mai fermecătoare localităţi din ţară, care te va surprinde cu numeroase atracţii istorice, culturale şi religioase, dar şi cu liniştea care îl înconjoară.

 

viva.Tulcea1

 

Faleza şi Centrul Ecoturistic Delta Dunării

 

Faleza Dunării îţi oferă oportunitate să te relaxezi şi să te plimbi în voie, să admiri împrejurimile şi să vezi o altă faţă a unui oraş în mare parte industrial. Vei întâlni aici o sumedenie de localnici şi turişti, care fie pornesc mai departe în călătorie spre Delta Dunării, fie doresc doar să se bucure de câteva ore minunate la una dintre terasele de aici sau să cumpere suveniruri şi produse tradiţionale de la spaţiile comerciale din zonă.

 

Una dintre cele mai impresionante atracţii turistice din Tulcea este Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, în apropiere de faleză, care adăposteşte cel mai mare şi mai complex acvariu din România. Poţi admira aici numeroase exemple de specii de peşti ale Rezervaţiei Deltei şi din Marea Neagră, precum şi habitate specifice Complexului Lagunar Razim-Sinoie. Copiii se vor distra grozav aici, nu doar vizitând aceste frumoase expoziţii, ci şi în spaţiile de joacă special amenajate pentru ei, care sunt în acelaşi timp şi educative.

 

Muzee interesante

 

Vizitează în oraşul dobrogean şi alte muzee deosebite, unde poţi descoperi mai multe despre istoria şi etnografia locurilor. Muzeul de Istorie şi Arheologie, întemeiat în anul 1975 într-o clădire de patrimoniu şi Parcul Monumentul Independenţei, se mândreşte cu peste 90.000 de exponate.

 

Muzeul de Etnografie şi Artă Populară, găzduit de o construcţie emblematică din Tulcea, în fostul sediul al Băncii Naţionale, este un exemplu impresionant de arhitectură modernă. Aici poți să admiri cele aproximativ 8000 de piese prin care să descoperi cum în această zonă au convieţuit mai multe naţii, prin afişarea a diverse porturi populare, de la cele româneşti până la unele turceşti, tărăreşti, aromâneşti, lipoveneşti, bulgăreşti şi greceşti.

 

De Geanina Ichim

 

Curse turistice cu autocarul in Tulcea. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la nr. 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro
Loading...