(P) Vacanță de shopping în Corfu, cea mai verde insulă din Marea Ionică

Publicat pe

Parte din patrimoniul mondial UNESCO, centrul vechi al orașului Kerkyra este un adevărat muzeu în aer liber, dar și cea mai mare zonă comercială din Corfu. Orașul istoric este format din zeci de străzi pavate cu piatră cu formă de labirint, pe care se găsesc înghesuite magazine din lemn unde se vând tot felul de produse tradiționale grecești.

 

Kerkyra este un magnet nu doar pentru pasionații de istorie, care găsesc aici două fortărețe ce păzesc centrul istoric, dar și pentru iubitorii de relaxare. Zonele de promenadă fantastice, restaurantele moderne și magazinele diverse sunt numai bune de explorat într-o escapadă pe insula Corfu.

 

Cadouri pentru cei dragi

 

Printre produsele unicat vândute în zona veche se numără sculpturile în lemn de măslin. Sunt tot felul de obiecte de decor, ustensile de lucru sau de bucătărie, ba chiar genți sau sandale lucrate în lemn. Măslinul este foarte apreciat de corfioți, nimic nu se pierde totul este prelucrat cu migală. Insula este cunoscută pentru plantațiile mari de măslini, pentru uleiul cu aromă de rozmarin, dar și pentru produsele de îngrijire personală pe bază de ulei.

 

La o plimbare în capitală vei găsi și magazinele de bunătățuri tradiționale. Încearcă neapărat deliciile din kumquat. Este fructul specific insulei, care crește doar în această parte a Greciei, foarte aromat și asemănător cu o mandarină dar de proporții foarte mici. Din acesta se fabrică lichior, gem sau rahat. Fructele confiate sunt folosite ca atare sau în prăjituri tradiționale, fiind  perfecte pentru a le dărui ca suvenir celor dragi.

 

Poți alege și decorațiunile din scoici și pietre de mare pictate manual, sau parfumatele lumânărele cu nisip colorat.

Paleokastritsa, cea mai pitorească așezare

Bijuteria insulei Corfu este fără îndoială Paleokastritsa, o stațiune verde cu plaje din prundis, asunse în golfuri sau protejate de stânci argintii. Potrivit legendelor grecești, în golful orașului Paleokastritsa ar fi naufragiat eroul Ulise, și tot aici a întâlnit-o pe Nausicaa, prințesa feniciană.

 

Poți explora superba stațiune la o plimbare cu yellow submarine, un vaporaș cu cabina din sticlă care se scufundă la circa 2,5 metri adâncime pentru o experiență unică asupra tărâmului subacvatic al mării. Traseul nu este mai lung de o oră și include vizitarea celor șase golfuri din Paleokastritsa.

 

De Mădălina Isar

 

Oferte Speciale Insula Corfu

Tarife de la 359 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa la aparthotel 3*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407. 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter