(P) Zakynthos, insula țestoaselor Caretta Caretta

Publicat pe

Faimoasă în întreaga lume pentru plajele sale spectaculoase de o frumuseţe sălbatică, Zakynthos este locul în care marea se îmbină atât de plăcut cu muntele, iar nisipul moale cu pietrişul argintiu te îmbie la relaxare în orice moment al zilei.

 

viva.Zakynthos1

 

Plaja Navagio, în topul plajelor din Zakynthos

 

Cea mai populară plajă de pe insulă, care este de altfel şi cel mai fotografiat peisaj din Zakynthos, este Navagio, cunoscută şi sub numele de 'Plaja Naufragiului', poziționată într-un golf retras, cu ape de un turcoaz ireal.

 

Cel mai cunoscut obiectiv turistic şi-a luat numele de la nava ruginită care se găseşte pe mal, un vas naufragiat aici în anii 80, despre care se crede că ar fi fost parte dintr-o reţea de trafic de tutun. Ambarcațiunea a devenit cu timpul un adevărat simbol în Zakynthos. Plaja este accesibilă prin excursii cu barca, care te duc şi la faimoasele Peşteri Albastre.

 

Atracţii pentru toate gusturile

Pe latura de sud a insulei vei găsi numeroase alte plaje frumoase şi liniştite, cum ar fi Vassilikos, Gerakas sau Spiantza, unde, în timpul verii, datorită apelor curate şi a nisipului moale, Zakynthos devine locul de reproducere al ţestoaselor Caretta Caretta, specie aflată pe cale de dispariţie, care este protejată astăzi de ecologiştii greci.

 

Iubitorii de mare şi de plajă se vor simţi în Zakynthos ca într-o vacanţă de basm, iar ofertele de distracţie şi obiectivele turistice sunt numeroase şi pentru toate interesele şi vârstele. În interiorul continental al insulei poţi descoperi o seamă de sate tradiţionale, ce adăpostesc mănăstiri vechi şi case tradiţionale fermecătoare. Cu toate că foarte multe dintre satele de pe insulă au fost afectate în urma puternicului cutremur din 1953, acestea au reuşit să-şi conserve încă stilul tradiţional.

 

De Geanina Ichim

 

Sejur Zakynthos http://europatravel.ro/sejururi/pachet/sejur-avion-zakynthos-grecia/hotel-andreolas/412/1779

 

Hotel Andreolas 2*- de la 258 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter